Vak gyerekekkel, menekültekkel, szegényekkel és fiatalokkal találkozott Ferenc pápa

Vak gyerekekkel, menekültekkel, szegényekkel és fiatalokkal találkozott Ferenc pápa

Délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik, este pedig magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán.

A katolikus egyházfő magyarországi apostoli látogatásának második napján szombat reggel magánlátogatást tett a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Ferenc pápa ezt követően a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban szegényekkel és menekültekkel találkozik, majd átment a szintén a téren lévő Istenszülő oltalma-templomba a görögkatolikus közösséghez.

Szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa golfkocsival jár majd körbe a fiatalok között. Az egyházfő este magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán.

Ferenc pápa vasárnapig tartó apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája. A Duna tévécsatornán, illetve a Kossuth rádióban szombaton és vasárnap is két-két - élő közvetítés lesz látható, hallható.

Címlapkép: Ferenc pápa az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban a budapesti Rózsák terén, ahol szegényekkel és menekültekkel találkozott 2023. április 29-én, háromnapos magyarországi apostoli látogatásának második napján. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

(MTI)