Válaszfalak készítésekor a hangszigetelésről külön gondoskodnunk kell (x)

Válaszfalak készítésekor a hangszigetelésről külön gondoskodnunk kell (x)

Ahogyan mi magunk, illetve a családunk folyamatosan változik, úgy az otthonunkat is mindig alakítanunk kell az aktuális igényekre szabva. Ez időnként azzal is együtt jár, hogy bővítenünk, vagy módosítanunk kell a belső teret.

Az egyik gyakran választott opció családi ház esetében a tetőtér beépítése, ha pedig a szobák számát kell növelnünk, akkor leginkább válaszfalak felhúzása mellett szoktunk dönteni. Bármelyikről is legyen szó, nem érdemes anélkül belevágnunk a projektbe, hogy alaposan megterveznénk, mit is szeretnénk megvalósítani.

Gondoljunk a hangszigetelésre is!

A Józan Kft. hő- és hangszigetelő rendszereket kínál azok számára, akik ezen projektek valamelyikében gondolkodnak. Az egyik fontos feladatunk ugyanis az lesz, hogy olyan komfortot alakítsunk ki, amely egy valóban élhető belső teret eredményez. Ennek pedig alapfeltétele, hogy a különböző helyiségekből ne halljunk át minden egyes pisszenést.

A hanggátló gipszkarton egy remek opció ebből a szempontból, ugyanakkor bölcsen tesszük, ha hangszigetelés kialakításával is támogatjuk annak érdekében, hogy olyan minőséget kapjunk, mintha téglából készült falaink lennének.

Miért éppen a gipszkarton?

A gipszkarton egy kézenfekvő választásnak bizonyul, hiszen kedvező áron tudjuk beszerezni, a kivitelezés pedig az anyag könnyű kezelhetőségének köszönhetően akár saját kezűleg is megvalósítható. Pontosan ezek a tulajdonságok azok, amelyek miatt olyan sokan választják ezt a lehetőséget.

Emellett az is a döntő érvek között szokott szerepelni, hogy ez egy könnyű építési alapanyag, ezért ha tetőtér beépítésről van szó például, akkor nem terheljük meg extra súllyal a födémet, így ahhoz nem szükséges hozzányúlni, ami nemcsak gyorsabb munkavégzést, hanem jelentős költségcsökkenést is jelent számunkra.

Megfelelő kialakítás és jó hangszigetelő anyag

Amikor gipszkartonból akarjuk felhúzni a válaszfalakat, gondolkodjunk abban, hogy két réteget fogunk kialakítani. Ezek közé tudjuk majd elhelyezni az ásványgyapotot vagy üveggyapotot, hogy elérhessük a magas színvonalú hangszigetelést.

Ezzel egy olyan falvastagságot is ki tudunk alakítani, hogy nemcsak nem lesz olyan érzésünk, mintha papírból készült volna, de jól kezelhető is lesz. Nem okoz majd problémát például egy nyílászáró behelyezése, ahogy az sem, hogy megfelelő felületkezeléssel tegyük esztétikussá a megjelenést.

Nem kell tehát az áthallás miatt aggodalmaskodni, ha már a tervezésnél a fentieknek megfelelően járunk el, majd a kivitelezés során is betartjuk ezeket. Gyors munkavégzéssel, kis költséggel, valamint igényes kivitelezéssel számolhatunk, amennyiben gondosan valósítjuk meg az új válaszfalakat otthonunkban, ráadásul kényelem tekintetében sem lesznek később panaszaink.