Gigantikus választási csalás készül: disznóólba, lakhatatlan házakba jelentik be százával a szavazókat

Nagyon félhet a Fidesz. 

Szávay István csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: úgy tudja, Pintér Sándor belügyminiszter a választások idejére mind az ukrán, mind a szerb határon lazább ellenőrzést rendelt el, és más vasárnapokon egyébként nem működő átkelőket nyittat meg. A politikus szerint az intézkedés célja egyértelműen az, hogy megkönnyítse a szavazást azoknak a kettős állampolgároknak, akik valójában nem élnek Magyarországon, csak egy fiktív bejelentett lakcímük van.

Ily módon nem csak pártlistára, de egyéni jelöltekre is voksolhatnak, komolyan befolyásolva ezzel az érintett választókerületek eredményeit. 

"Közülük sokan még magyarul sem tudnak." 

- jegyezte meg a politikus. Szerinte erről a lehetőségről nem csak a szavazók, de a csempészek is értesülni fognak, ami komoly nemzetbiztonsági kockázatokat jelenthet. Hozzátette: 

múlt héten, húsvétkor a kormány valahogy nem érezte fontosnak, hogy megkönnyítse a határátkeltést. 

Szávay emlékeztetett a jobbikos Adorján Béla által feltárt jelenségre, hogy

a vásárosnaményi választókerületben rövid idő alatt több ezer fővel gyarapodott a választói névjegyzék.

A Jobbik szerint Szabolcs megye tele van ukrán Fidesz-szavazókkal

Adorján Béla megyei elnök a Hír TV Egyenesen című műsorának volt a vendége, ahol elmondta, a vásárosnaményi 5300 embernél sokkal több, akár tízezres nagyságú embertömeget is bejelenthettek a megye településeire.A politikus szerint összejátszanak a járási hivatalok, polgármesterek, a térség parlamenti képviselője és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség.„Vannak olyan házak, ahová száz, vagy akár kétszáz ilyen embert is bejelentettek."

Vannak olyan lakások és házak amelyekbe több tíz, de esetenként akár több száz embert is bejelentettek. Hasonló visszaéléseket tárt fel a bajai jobbikos jelölt, Grünfelder Zoltán is. A művelet szervezettségét jól mutatja, hogy Csátalján a használaton kívüli védőnői szolgálati lakásba 10, a háziorvosi lakásba 16 embert jelentettek be. Szávay szerint ezek az esetek felvetik a polgármester felelősségét is.

Ennél is megdöbbentőbb az a szintén csátaljai eset, 

amikor egy disznóólba jelentettek be nyolc lakost. 

A legdurvább példára talán Bácsbokodon bukkantak, ahol a választói névjegyzék szerint vasárnap

egy teljesen lakhatatlan, ajtó és ablak nélküli házból 167-en mennek el majd szavazni. 

A brutális visszaélések alanyai mindannyian szerb-magyar kettős állampolgárok, tehát a séma ugyanaz, mint a vásárosnaményi választókerületben - mutatott rá a politikus. 

Tekintetel arra, hogy ezeknek az ingatlanoknak a tulajdonosai vélhetően anyagi ellenszolgáltatás fejében jelentették be az érintett személyeket, a helyi Jobbik az adóhatósághoz fordul, hogy ellenőrizzék pénzügyi és vagyoni helyzetüket. 

Szávay szerint mindkét eset arra világít rá, hogy a Fidesz nagyon fél hatalmának elvesztésétől, és bármire képesek minden egyes mandátum megtartásáért. Ezért a Jobbik azt kéri az általa delegált szavazatszámlálóktól, hogy amennyiben – főként az ukrán, a román és szerb határ mentén található településeken – egy lakcímre tömegesen bejelentkezett, idegen hangzású nevekkel rendelkező választópolgárok érkeznek szavazni, akkor adataik ellenőrzése során álljanak szóba velük. 

Ha azt tapasztalják, hogy az illető nem beszél magyarul, akkor kérjék az eset jegyzőkönyvezését a rendkívüli események jelentésére szolgáló jegyzőkönyvben.

Amennyiben a szavazatszámláló bizottság erre nem hajlandó, akkor az ügyet jelezzék az eredménymegállapító jegyzőkönyv megjegyzései közt. Mivel ezekben az esetekben alaposan feltételezhető, hogy ezen személyek a könnyített honosítási eljárás során, de törvénytelenül – hiszen nem beszélnek magyarul – szerezték meg magyar állampolgárságukat, ezeket az eseteket a Jobbik el fogja juttatni Áder János köztársasági elnökhöz, kérve az állampolgári jogosultság felülvizsgálatát.

A párt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelőit is arra kéri, hogy fokozottan ügyeljenek a választások tisztaságára. 
 
Szávay István hozzátette: a kormányközeli propagandamédia hazugságaival ellentétben

a Jobbik a múltban is kiállt, és a jövőben is ki fog állni a határon túli magyarok választójoga mellett, és elítélik, ha bárki aljas politikai szándékok mentén a magyar közvéleményt az elszakított területeken élők ellen hecceli.

Ám a visszaéléseket Magyarországon, és a határon túl is elfogadhatatlannak tartják, és minden alkalommal fel fognak lépni e törvénytelenségekkel szemben.