A Magyar Nemzet kicsit előreszaladt: közölték, hogy megszavazták a választási törvény módosítását

A Magyar Nemzet kicsit előreszaladt: közölték, hogy megszavazták a választási törvény módosítását

Homokszem került a kormányzati média olajozottan működő gépezetébe. A Magyar Nemzet számolt be szerda délután arról, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslat vitája után megszavazta a választási jogszabály módosítását.

A kormány szerint a választási törvény módosítása kapcsán csak az ellenzék javaslatait vették figyelembe

Az Országgyűlés szerdai ülésén a választási törvény módosítása kapcsán indult vita. Mint az ismeretes a Fidesz a rendeleti kormányzás megszavaztatása után, november 10-én, 23:59-ig 38 darab (törvény)javaslatot nyújtottak be miniszterek, kormánypárti képviselők. Köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes állt elő a legérdekesebbel, mely a választási törvényt módosítaná úgy, hogy nehezebb legyen pártlistát állítani, erről bővebben ide kattintva olvashat.

Valójában ez nem történt meg, ugyanis azon a napon a parlamentben csak az általános vita zárult le. Persze néha előfordulnak ilyen bakik, még akár egy szerkesztőségben is. Ami miatt különösen kínos az eset, hogy ezt követően az összes kormánypárti lap a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva leközölte a hírt. Ez egyfelől szívmelengető, hiszen az egy fedél alá terelt lapok írói úgy fest az életüket is egymásra bíznák és ahelyett, hogy vetnének egy pillantást a parlament weblapjára, ahonnan majdnem egy teljes perc lett volna megtudni tényleg igaz-e az információ, inkább vakon megbíztak testvérlapjukban.

Újratervezik az országot: tombol a járvány, de a Fidesz csúcsra járatja a törvénygyárát

Miközben mindenki próbálja értelmezni a kormányrendeleteit, vagy épp azt próbálja kitalálni, hogy az ország részleges leállítása mennyi ben fogja érinteni a megélhetését, a Fidesz egyáltalán nem lazsált, és a rendeleti kormányzás megszavaztatása után beizzította a törvénygyárát.

A bakit észlelve a Magyar Nemzet stílusosan törölte a cikkét, persze helyesbítést és bocsánatkérést nem közöltek.