Változnak az idők: Magyar Péter nyílt levélben osztotta ki Orbán Viktort

Változnak az idők: Magyar Péter nyílt levélben osztotta ki Orbán Viktort

A NER-be keményen beleszálló politikusjelölt úgy tudja, a szombati tüntetésre a „hatalom oldaláról szervezett” provokátorok is kivonulnak. Gyakorlatilag azt kérte Orbántól, fogja vissza a pártját és a bérelt bujtogatókat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Magyar Péter április 6-ra nemzeti menetet és demonstrációt hirdetett a Kossuth térre (gyülekező délután fél 2-től a Városháza tér - Deák tér - Károly körút háromszögben), amelyre nyílt levélben a miniszterelnök figyelmét és felhívta.

A fővárosban békés magyar emberek százezres tömege fog demonstrálni, követelve a teljes hatalmi elit távozását. A nemzeti menetre az ország és a világ minden részéről érkeznek fiatalok, idősek és kisgyermekes családok. Ez lesz az utóbbi 14 év egyik legnagyobb politikai tömegrendezvénye.

A levelet azzal folytatja, a szervezők mindent megtesznek demonstráció békés lebonyolításáért, viszont a résztvevők biztonsága közös felelősségük. És itt a lényeg:

Több helyről is olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a békés tüntetésünket, a hatalom oldaláról szervezett provokátorok tervezik különböző módon megzavarni. Kérem és egyben határozottan felszólítom, hogy egyeztessen a pártja vezetőivel és amennyiben valóban van szándék provokációk szervezésére, úgy intézkedjen azok leállításáról!

Magyar azt javasolja, Orbán tárgyalja le csendőrével, Pintér Sándorral és a rendőrséggel, hogy biztosítsák a rendezvényt és „a leghatározottabban” lépjenek fel a provokátorok ellen.

A nemzet egységét csak a teljes hatalmi elit távozása teremtheti meg.

Magyar Péter szerint lehet, hogy Orbán számára szokatlan, hogy a Fideszen kívül más is képes óriási tömegeket megmozgatni, de változnak az idők. Azt kérte, ne lehetetlenítsék el a tüntetést, hagyják, hogy „a magyar emberek százezrei békésen kiálljanak a hazánk, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért”. És itt jött még egy fontos részlet arról, hogyan is működik a hatalom:

Tudom, hogy nagy a kísértés, hogy tudatos provokációkkal eltereljék a figyelmet az óriási társadalmi elégedetlenségről, de mégis arra kérem, hogy viselkedjen államférfihoz méltó módon.

A levelet egykori híveként írta alá, majd az utóiratban hozzáfűzte:

„Mindannyian tudjuk, hogy jelenleg mit kíván a magyar nemzet többsége és milyen lépéssel tudná megteremteni a valódi nemzeti egységet.”

(Címlapkép: Magyar Péter oldala)