Vandálkodott és nekiment a tanárának a túlkoros nyolcadikos

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 16 éves fiú ellen, miután még 2014. decemberében megrongálta az egyik helyi általános iskolában az egyik terem ajtaját. A tanára tulajdonát képező projektort az asztalról leverte és oktatóját is megrángatta.
 
Mindez azután történt, hogy a nyolcadikos fiú (emlékeztetőül: jelenleg 16 éves...) az iskola udvarán lévő szemeteseket feldöntötte. A tanár már az első szóváltást követően úgy döntött, hogy a rendőrség segítségét kéri a 16 éves tanuló megfékezésében. Miután a fiú megtudta, hogy az oktató értesítette a rendőröket, nem tudott tovább uralkodni magán. A rendőrök előállították őt az Oroszlányi Rendőrkapitányságra.
 
A rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette a fiatalkorút, akit a bíróság 2014. december 18-án előzetes letartóztatásba helyezett. Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. május 6-án befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította a Tatabányai Járási Ügyészségnek.