Nyílt levélben kéri mandátuma visszaadását Varga Ferenctől a Jobbik elnöke

Nyílt levélben kéri mandátuma visszaadását Varga Ferenctől a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Márton felidézte, hogy a tavalyi választáson merült fel a romák képviselete a Jobbik országos listáján és ekkor találtak rá a Jobbik frakcióból most távozó Varga Ferencre. A cigány nemzetiségű képviselőben megbíztak, cserébe csak annyit kértek tőle, a Szent Korona előtt fogadja meg, hogy nem fogja a frakció céljait és a képviselőtársakat  cserben hagyni.

Most mégis pontosan ezt tetted, és nem igazán értem, miért? Vitáid voltak a képviselőtársaiddal? Nos, ilyen a politika. Ez nem a bolsevik párt és nem is a Fidesz, ahol mindenkinek mindenkivel mindenben száz százalékosan egyet kell érteni. Úgy gondolod, hogy nem tudod jobbikos képviselőként szolgálni a szavazóidat? Melyik szavazóidat, kedves Feri? Te meg sem mérettetted magad egyéni körzetben. Minden szavazat, amelynek köszönhetően ma a Parlamentben ülsz, a Jobbik listájára érkezett. A Te szavazóid azok az emberek, akik a Jobbikra szavaztak, és akiket Te most elárultál.

A Jobbik elnöke szerint nem elégséges indok Varga Ferenctől, hogy független képviselőként majd jobban képviselheti a romákat.

Hát nem tanultál semmit az elmúlt fél évben, amióta képviselő vagy? Nem tudod, hogy egy független képviselőnek még annyi lehetősége sincsen, mint annak, aki egy frakció tagja? Azt mondod, hogy a cigányságot akarod szolgálni. Mégis hogyan? Hajnali 2-kor napirend után elmondott beszédekkel? És akkor a legrosszabbat már fel sem hozom: ha esetleg külső hatásra döntöttél úgy, hogy elhagyod a közösséget, amelytől bizalmat és képviselői helyet kaptál.

Gyöngyösi Márton emlékeztette Varga Ferencet, hogy a Jobbik számára a cigányság felzárkóztatása és integrálása a kezdetektől fogva a nemzeti sorskérdések közé tartozott és erre kérték fel a távozó képviselőt megadva minden segítséget amit ma egy ellenzéki párt Magyarországon meg tud adni. 

Neked ez nem kellett. Legyünk őszinték: az, hogy a távozásoddal egy fővel csökken a Jobbik frakciójának létszáma, engem pártelnökként zavar ugyan, de a NER tizenharmadik évében édes mindegy, hogy egy ellenzéki pártnak öt, nyolc, kilenc, vagy éppen huszonhat képviselője van. Nekünk a Jobbik sohasem maga a cél, hanem egy eszköz volt, hogy a magyar emberek életét jobbá tegyük. Erre hívtunk meg Téged is, és erre tettél esküt velünk 

- emlékeztette Varga Ferencet a Jobbik elnöke aki azzal zárta a nyílt levelet, megérti ha a frakcióból távozó roma képviselő nem kíván továbbiakban a Jobbikban dolgozni, de arra kéri, az adott szó alapján adja vissza a mandátumát annak a közösségnek, amelytől kapta és békében váljanak el. 

Ez az egyetlen egyenes és tisztességes út

- teszi hozzá Gyöngyösi Márton.