Lemondott Varga István, a fideszes médiaholding vezetője

Ez gyors volt. Bár távozásának okát egyelőre nem tudni, az biztos, hogy nem mindenki örült annak, hogy a minap élesen kritizálta a fideszes sajtót.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn közölte a lemondását az MTI-vel.

Mint ismert, a közpénzből fenntartott fideszes sajtó túlnyomó részét novemberben szervezték át és rendezték a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alá. Az alapítvány kuratóriumi elnöke a volt fideszes képviselő, Varga István lett, aki viszont a napokban enyhén szólva is erős nyilatkozatot tett a kormánypárti sajtóról és annak működéséről. 

Fideszes médiabirodalom vezetője: "Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más"

A 444 által szemlézett műsorban a volt fideszes képviselő, Varga István azt mondta:"Meg kéne szüntetni a szalagcímeket, amik mögött nincsen semmi, talán nem csak azzal kellene az újságíróknak foglalkozni, hogy hogyan rémisztik az embereket, és milyen negatív híreket terjesztenek (...) "igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok."

A kiszivárgott hírek szerint a kormánypárti sajtó működésével, illetve annak hatékonyságával finoman szólva sem voltak elégedettek a fideszes döntéshozók, ezért döntöttek úgy, hogy egy alapítvány alá szervezik össze a sajtójuk nagyobb részét.