Varju László: A mai ellenem hozott bírósági ítélet a putyinizálódó orbáni Magyarország legsúlyosabb kordokumentuma

Varju László: A mai ellenem hozott bírósági ítélet a putyinizálódó orbáni Magyarország legsúlyosabb kordokumentuma

"A mai ellenem hozott bírósági ítélet a putyinizálódó orbáni Magyarország legsúlyosabb kordokumentuma. Azok után, hogy az MTVA fegyveres biztonsági őrei letepertek és a földön húztak a köztévé épületében a fideszes rabszolgatörvény elfogadása idején, a bíróság ma mégis úgy döntött, hogy pénzbüntetésre ítél elsőfokon. 

Nincs még egy olyan európai ország, ahol megtörténhetne az, hogy egy, a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt bántalmaznak egy középületben, majd a végén még őt ítélik el a bíróságon is, miközben bántalmazóit futni hagyják.

Az ítélet felháborító voltát az sem csökkenti, hogy a testi sértés nyilvánvalóan hamis vádjában felmentettek. Fellebbezést nyújtunk be az ítélet ellen"

- foglalta össze Facebook posztjában a DK országgyűlési képviselője annak a Fővárosi Törvényszéken ma kezdődött tárgyalásnak a részleteit, amely a 2018 decemberi, MTVA épületében történt eseményeket tárgyalta.

Emlékezetes, az ügyészség korábban felfüggesztett börtönbüntetést kért a DK-s politikusra. Varju Lászlót garázdaság vétségében, súlyos testi sértéssel is vádolták a közmédia székházban történt lökdösődés miatt. A Fővárosi Törvényszéken tartott hétfői tárgyaláson az ellenzéki képviselőt garázdaság miatt ítélték el, nem jogerősen, a súlyos testi sértés miatti vádak alól azonban felmentették.