A DK orosz zászlót tűzött ki az MTVA épülete elé

A DK orosz zászlót tűzött ki az MTVA épülete elé

Varju László, a DK alelnöke a DK ifjúsági szervezetével flashmobbal egybekötött sajtótájékoztató keretében orosz zászlót helyezett el az MTVA épülete elé, miközben az orosz himnuszt játszották. A tiltakozás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet: a Kunigunda úti épület az orosz propaganda európai központjaként működik.

A DK-s országgyűlési képviselő emlékeztetett: a közmédia az orosz propagandából átvett ukrajnai hadművelet kifejezést használta orosz agresszió helyett, majd arról tudósított: a megtámadott Ukrajna felelőtlen, amiért harcol a szabadságáért és nem adja meg magát. A közmédiában az is elhangozhatott, hogy az ukrán polgárok felfegyverzése hitleri megoldás és Oroszország csak azért szállja meg Ukrajnát, hogy az országnak végre egy független kormánya legyen, sőt az ukrán elnök felelős azért, hogy lángokban áll az ország.

A DK képviselője úgy fogalmazott: amit a közmédia az elmúlt egy hétben művelt, azt a Kremlben sem írhatták volna meg szebben. Varju szerint ezzel a magyar állami média minden perc adásidejében elárulja Magyarországot, Európát és minden szövetségesünket, amikor az orosz propagandát terjeszti, ezért tűzték ki az orosz zászlót az épület elé.