Felfüggesztett mentelmi joggal díjazná az ügyészség Varju László tavalyi földharcos mutatványát

Felfüggesztett mentelmi joggal díjazná az ügyészség Varju László tavalyi földharcos mutatványát

Vádlit szorított, lábat húzott.

Komolyan jó lenne megtudni, hogy mire megy el az MTVA-hoz juttatott több tíz milliárd forint közpénz, mert a Legfőbb Ügyészség legutóbbi közleményéből az derül ki, hogy nagyon nem a megfelelő embereket fizetik meg belőle. A közleményben eredetileg arról írnak, hogy indítványozták Varju László mentelmi jogának felfüggesztését, a tavaly decemberi, tévészékháznál történt események miatt.

A DK-s politikus ugyanis az ügyészség szerint garázdaságot, súlyos testi sértést követhetett el, amikor az MTVA székházában megfogta a ráküldött öt biztonsági őr közül az egyiknek a lábát, mire az elesett és

"nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett",

de azt is felróják a képviselőnek, hogy

"megszorította egy biztonsági őr vádliját". 

A kérdés adott: mennyire lehet alkalmas az a biztonsági őr bármilyen szakmai feladat ellátására, aki nem bír el a földön fetrengő Varju Lászlóval. A DK-s politikust és úgy általában a DK-s politikusokat a kormányhoz köthető celebek előszeretettel sorolják a "testnevelésből felmentettek" csoportjába.

Mennyire elszomorító, hogy évi 100 milliárdból még azt sem tudják megoldani, hogy ezektől az általuk lenézett emberektől csak ilyen, súlyosnak mondható veszteségek árán tudják csak megvédeni a közmédia épületét? Mi lett volna akkor, ha egy dühöngő Berki Krisztián rontott volna be a szerkesztőségbe?

Varju László egyébként most már hivatalosan is kérvényezheti Gyurcsány Ferencnél a "DK rosszfiúja"-címet, ugyanis ez már a második alkalom, hogy indítványozzák mentelmi jogának felfüggesztését. Az Országgyűlés hétfőn egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.