Harmadáron került Matolcsy körébe a Várkert Kaszinó luxusétterme

Harmadáron került Matolcsy körébe a Várkert Kaszinó luxusétterme

Pintér Máté cége, a Felix Gastronomy Kft. 306 millió forintért vásárolta meg a felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető céget, a Vízház Gasztronómia Zrt.-t – derítette ki a 24.hu.

Pintér Mátét Matolcsy György jegybankelnök Ádám nevű fiának baráti köréhez sorolják.

2016-ban az egyik jegybanki alapítvány, a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 10,5 millió eurót (több mint 3 milliárd forintot) fizetett a Várkert Kaszinó épületéért, majd

ezt – közbeszerzés mellőzésével – újabb 1 milliárd forintért felújították. A renoválás 2018-ban fejeződött be, és annak zöme egy luxusétterem kivitelezését fedte le.

A PADI 2019-ben nyitotta meg a Felix nevű prémium kategóriás vendéglátóhelyet, mely hamar a NER egyik kedvence lett, például Rogán Antal (volt) második feleségének lánybúcsúját is itt tartották, de a vendégek között felbukkant Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A jegybanki alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. a lappal azt közölte, a pandémia miatt az étterem sokáig zárva volt, veszteséget termelt, ezért a tulajdonos az értékesítés mellett döntött. Hozzátették, a Felix Gastronomy korábban tanácsadóként közreműködött a vendéglátóipari koncepció kialakításában és üzemeltetésében.

A vételár 306 millió forint volt,

melynek része az étterem bérleti joga és a márka brandje, azaz maga az épület nem volt az adásvétel tárgya.

Pintér Máté a portálnak azt mondta, a hely 2019 májusban nyitott, tehát alig egy évet élt bezárás és vírus nélkül. Mint fogalmazott, „sok ember rengeteg befektetett munkája ment volna kárba, ha nincs folytatás”. Az alkalmazottak számát a mostani 70-ről közel százra kívánják emelni – fűzte hozzá.