Városliget: Karácsony támogatja a Jobbik népszavazási kezdeményezését

Zugló polgármesterét megkérdeztük arról, hogy mi az álláspontja arról, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményezett a Liget-projekt ügyében.

Zugló polgármesterét megkérdeztük arról, hogy mi az álláspontja arról, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményezett a Liget-projekt ügyében, támogatja azt vagy ellenzi. A XIV. kerület polgármestere, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alelnöke kérdésünkre elmondta, hogy:

„Minden olyan kezdeményezést támogatok, amely lehetőséget teremt arra, hogy a zuglói emberek elmondják a véleményüket a Városliget ügyében.”

A legnagyobb ellenzéki párt az egész, összességében 150 milliárd forintba kerülő beruházást elutasítja - mondta Hegedűs Lórántné a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus álláspontja szerint, ha a Normafa-ügyben lehet népszavazást tartani, akkor a zuglóiaknak is meg kell adni annak a lehetőségét, hogy döntsenek a kormány által a Városligetbe tervezett Múzeumi Negyed megépítéséről.

A Jobbik által megfogalmazott helyi népszavazási kérdés így hangzik:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az új nemzeti közgyűjteményi együttes (Múzeum Negyed) a Városliget területén megvalósuljon.”

A Városligetre vonatkozó építési szabályozás gyakorlása pedig Zugló önkormányzatától a főváros közgyűlésének hatáskörébe került. Így csupán véleménynyilvánító népszavazás megtartására van lehetőség, ügydöntő népszavazást nem lehet tartani az ügyben.

Czeglédi János, Zugló önkormányzatának jobbikos képviselője által a mai napon benyújtásra kerül a népszavazási kezdeményezés.