A 80 éves fideszes számonkérte az 50 évvel fiatalabb jobbikos képviselőnőt, hogy mit csinált 14 éve

A 80 éves fideszes számonkérte az 50 évvel fiatalabb jobbikos képviselőnőt, hogy mit csinált 14 éve
Szociális és egyéb területen tanúsított érzéketlenség kategóriában

a fideszes Fónagy János ismét elismerésre számíthat, amennyiben még van hely a lelki vitrinjében. 

Pedig a veterán fideszes politikust nem állították kifejezetten lehetetlen erkölcsi próbatétel elé. A jobbikos Végh Noémi annyit kérdezett az Orbán-kormánytól,

tervezik-e, hogy újra lehessen vásárolni a SZÉP Kártyával hideg élelmiszert is a boltokban.

Ugyanis arra a kormány döntése miatt július 1-től már nincs lehetőség

A Jobbik országgyűlési képviselője annyival támasztotta még alá a kérdését, hogy az elszabadult infláció és az energiaárak által különösen nehéz helyzetben kerülő honfitársaink számára a SZÉP Kártya használata segítség lenne. 

Fónagy János azonban nem lenne Fónagy János,

ha egyszerű "nem"-mel lezárta volna a témát, azaz nem segítik ezzel a lehetőséggel a nehéz helyzetbe került honfitársainkat.

A fideszes képviselő egyrészt leszögezte, hogy

"a kedvező lehetőséget ideiglenes eszközként vezette be a kormány, a véghatáridő mindig is egyértelmű és ismerte volt".

Az alszámla hideg élelmiszerre való felhasználását 2022. február 1-től július 1-ig biztosította a kormány - nyilván júliusban véget ért a válság...

Aztán Fónagy János közölte azt is, hogy a SZÉP Kártya helyett van csirkefarhát-stop, és szerinte a különböző hatósági árakkal és kamatstoppal 7-8 százalékkal is csökkentették az inflációt itthon. 

Azonban a propaganda után sem tudott leállni. 

Azt írta Végh Noéminak, hogy

"az Ön által képviselt baloldal a 2008-as gazdasági világválság idején adósrabszolgaságba és mélyszegénységbe taszította a magyar családokat, adót és rezsiárat emelt, elvonta a 13. havi nyugdíjat és fizetést."

Átkos...

Tehát, a kereken nyolcvan éves Fónagy János számonkérte a nála pontosan ötven évvel fiatalabb képviselőtársát, hogy mit csinált tizennégy évvel ezelőtt, tizenhatévesen. Még szerencse, hogy Fónagy János harmincévesen (1972-ben) már az Ózdi Járási Tanács igazgatási csoportvezetője volt, hogy aztán még Kádár alatt elébb termelőszövetkezeti jogtanácsosként dolgozzon, majd mint az Ózdi Kohászati Üzemek vezető jogtanácsa, gazdasági vezérigazgató-helyettese élvezze a rendszerváltás előtti évek előnyeit. 

Egyébként Fónagy János már 2008-ban is fideszes országgyűlési képviselő volt, valószínűsíthetően nagyobb esélye lett volna megállítani az "adósrabszolgaságot", mint az akkor tinédzser Végh Noéminak. 

Majd azzal zárta a SZÉP Kártyával kapcsolatos elutasító álláspontját, hogy a kormány számára a magyar emberek és családok boldogulása a legfontosabb.