Jobbik: A magyar fiatalok többsége nem azért nem alapít családot huszonévesen, mert nem szeretne

Jobbik: A magyar fiatalok többsége nem azért nem alapít családot huszonévesen, mert nem szeretne

A jelenlegi gazdasági körülmények nagyon megnehezítik, sok esetben ellehetetlenítik a gyermekvállalást - érvelt Végh Noémi, aki újfent sürgette, hogy az áfát csökkentse nulla százalékra a kormány.

Mi is történt az országgyűlési választásokat követően? A kormány eltörölte a katás adórendszert, a rezsicsökkentést és szűkítette a hatósági áras tankolás lehetőségeit is

- emlékeztetett az elmúlt időszak eseményeire Végh Noémi vasárnapi online sajtótájékoztatóján. A Jobbik parlamenti képviselője felidézte, pártja hónapok óta sürgeti, hogy az áfát csökkentsék nulla százalékra, jelesül a tűzifa, az élelmiszerárak, valamint a gyermekneveléshez szükséges árucikkek esetében. Meglátása szerint ez érdemi segítség lenne a magyar családok számára.

„A fiatalok többsége nem azért nem alapít családot huszonévesen, mert nem szeretne, hanem mert a jelenlegi gazdasági körülmények nagyon megnehezítik, sok esetben ellehetetlenítik azt”

- húzta alá a jobbikos képviselő.

Kifejtette, többféle kiadás is fellép gyermekvállaláskor: már a várandósság ideje alatt a különféle készítmények, vitaminok megvásárlása, vagy épp a 12. és 14. hét között elvégeztetni ajánlott, komolyabb betegségeket kiszűrő kombinált teszt, melyet a tb sehol sem fizet - emelte k. A további, alapvetően beszerzendő termékek körébe sorolta a babakocsit, a kiságyat, a hordozót és a babaruhákat.

Szavai szerint vitathatatlan, hogy rendelkezésre állnak állami támogatások, de

egy gyesen lévő kismama mindössze havi 28 500 forintot kap. Ez a pelenkán kívül semmi másra nem elég

- mutatott rá a politikus, kitérve arra, hogy nem szabad megfeledkezni azon katás édesanyákról sem, akik eddig részmunkaidőben, otthonról dolgozva tudtak csak jövedelemhez jutni. A kormány intézkedései miatt viszont veszélybe került ezen pénzkereseti lehetőségük is.

A Jobbik országgyűlési képviselője leszögezte, nyilvánvalóan a magyar szülők a legjobban szeretnék gyermekeinek,

éppen ezért elfogadhatatlan, hogy Európában még mindig hazánkban terheli a legmagasabb áfakulcs a gyermekneveléssel kapcsolatos árucikkeket.

Végh Noémi úgy fogalmazott, a Jobbiknak mindig a magyar fiatalok, a magyar családok voltak és lesznek a legfontosabbak. Így ismét arra kérte a kormányt, hogy támogassa a Jobbik áfamentességről szóló javaslatát, mivel érvelése alapján

egy felelős magyar kormány kizárólag a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt, különösen egy gazdasági válság kellős közepén

- zárta szavait Végh Noémi.

Azonnali segítséget a magyar családoknak!(2022.08.07.)

Végh Noéminek, a Jobbik országgyűlési képviselőjének online sajtótájékoztatója. (2022.08.07.)