Tengerjáró ütközött egy turistahajónak Velencében (VIDEÓ)

Vasárnap reggel fél kilenckor a Giudecca-csatornánál az Opera tengerjáró összeütközött egy kisebb hajóval, aminek 130-an tartózkodtak a fedélzetén – írja az Index a Corriere della Sera olasz lapra hivatkozva.

Az eddigi információk szerint legalább öten megsérültek, de halálos áldozatról nem tudni.

Az Opera kikötéshez készülődött, de nem sikerült kellően lelassítania, a lap szerint elszakadhatott a vontatáshoz használt egyik kötél, az erős áramlatok pedig a dokk felé sodorták a tengerjárót, ahol egy turistahajó hátuljának ütközött. A lap úgy tudja, hogy az ütközés előtt a legénység jelezte, hogy motorhibát észleltek.

Cruise ship smashes into dock after losing control in Venice

The MSC Opera blasted its horn while it ploughed into the dock, but four people have been injured when it crashed into a smaller tourist ship - the "Michelangelo". Italian media reported that the terrifying incident happened in the Giudecca canal this morning at 8.30am.

Az M1 déli Híradója arról számolt be, hogy a balesetet követően a velencei polgármester azonnal leállította a hajóforgalmat a város területén. Az ügyben hivatalos vizsgálat indul, és kilátásba helyezték a nagy luxushajók kitiltását a városból.