Véletlen? Novák Katalin pont K. Endre erdélyi szülőfalujának luxuskastélyában nyaralt

Véletlen? Novák Katalin pont K. Endre erdélyi szülőfalujának luxuskastélyában nyaralt

A bicskei borzalomban segédkező igazgatóhelyettes falujában időzött tavaly a bukott államfő. A Sándor-palota tagadja, hogy szóba került volna a kegyelmi ügy. Orbán Viktor is valamilyen szinten tudomással bírhatott róla.

Történt, hogy Novák Katalin még köztársasági elnökként az Erdélyben található Zabolán, egy kastélyban pihente ki fáradalmait 2023 nyarán. A Magyar Hang hozta nyilvánosságra, hogy miután Novák áprilisban kegyelmet adott a bicskei pedofil igazgató bűntársának, K. Endre szülőfalujában töltött el egy hetet. Ő volt a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, aki fedezte a pedofíliáért elítélt V. Jánost a fideszes pedofilbotrány a főszereplőjeként.

A vakációról egy családi fotó került fel szüleivel a köztársasági elnök asszony hivatalos Facebook-oldalára. Mellé az volt írva: Erdély. Több hasonló kép is felkerült közösségi oldalára. Kiderült, hogy az emlegetett fotó a zabolai Mikes-kastély udvarán készült. A feltöltött fotók alapján augusztus 27-e és szeptember 2-e között került sor a nyaralásra. Ott volt férje és három gyerekük is.

Árulkodó a háttérben lévő nagy ablak osztása, az egyedi fehér keretezés, a fal sárga színe, a terasz fehér függönye. A kastély fent van a Booking.com-on Zabola Estate néven

– írja a lap, azt is idézve a honlapról: „Az 500 hektáros magánterületen épült Zabola Estate - Transylvania 2 tóval, 4 horgásztóval, túrázási és lovaglási lehetőséggel, valamint szaunával várja vendégeit Zabola festői vidékén, Kovásznától 6 km-re. (...) Az erdélyi nemesi család tulajdonában lévő szálláshely a 16. századi kastélyból és 2 mellékszárnyból áll.”

Mint az árakra a portál rámutat, hét közben egy kétfős szoba 51 ezer forinttól indul, de a Brick szobáért 101 690 forintot kérnek el.

A lap úgy tudja, a zabolai kastélyt működtető család szoros kapcsolatban áll K. Endre családjával – amikor az Angliából hazatelepülő arisztokraták még az ingatlan visszaigénylése előtt Zabolára látogattak, K. Endrééknél szálltak meg. A kegyelmet kapott férfi édesanyját, K. Eugénia, vagyis Zsenike nénit ma is nagy szeretettel emlegetik a tulajdonosok.

Előhozakodtak a cikkben egy egyértelmű bizonyítékkal is, eszerint Novák Katalin a kastély udvarán a tulajdonos gróffal, Gregor Roy Chowdhuryval pózol a kamerának.

A Sándor-palotát is szóra kívánta bírni a Magyar Hang, az államfői hivatal viszont szűkszavúan azt írta kérdéseikre: „Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.”

A lap arra is kitért:

A kastély rendbehozására a magyar adófizetők jelentős összeggel, legalább egymilliárd forinttal járultak hozzá. Az adófizetők pénze gyakorlatilag egy exkluzív luxusszállodához vándorolt.

De ami ennél is érdekesebb szál, hogy

a ma már volt államfő épp abban a kastélyban szállt meg, amelynek felújítását Orbán Viktor neje, Lévai Anikó szervezte, így nem kizárt, hogy ő intézhette Nováknak a helyszínt.

Mivel a Fidesz több prominense vastagon benne volt a kegyelmi botrányban, minden jel arra mutat, hogy Orbán Viktor is valamilyen szinten tudomással bírhatott az ügyről, így az Erdélyben történtekről is.

(Címlapkép: Novák Katalin és Gregor Roy Chowdhury - Facebook)