Veresegyházon egyedül a Jobbik maradt a baloldallal szemben

A tanulságokat Csanádi Gáborral, a Jobbik Pest megyei alelnökével tárgyaltuk meg.

Az Alfahírt arról tájékoztatta a politikus, hogy Gáncs képviselő bár összegyűjtötte a szükséges mennyiségű támogató aláírást, azonban az íveket nem hitelesítették, ezért a választási bizottság elutasította a képviselő indulási szándékát.

Meglepő, de Kovács Miklós, az egyik független képviselő-jelölt is ugyanebbe a hibába esett, így ő sem mérettetheti meg magát Veresegyház 3. számú választókerületében. Jelenleg heten versengenek a testület kiadó helyéért.

Tudni kell, hogy Gáncs egyébként már tagja a közgyűlésnek, listáról jutott be tavaly októberben, most csak azért indult újra, hogy egyéniben is mandátumot szerezzen. Ha összejött volna a nagy terv, akkor a listáról a helyi Fidesz elnöke kapott volna egy helyet a Városházán, akiről az biztosan kijelenthető, hogy finoman szólva sem népszerű a lakosság körében.

Csanádi Gábor elmondta, hogy Veresegyház nemcsak abban különleges, hogy megtalálható az ország tíz leggazdagabb települése között, hanem abban is, hogy a várost Pásztor Béla már 1965-óta irányítja, előbb tanácselnökként, később polgármesterként.

A nemzeti párt Pest megyei alelnöke ezért is tartja fontosnak kiemelni, hogy Birizdó Jánossal szemben nem indul jobboldali vetélytárs, mert így, akik nem a múlt képviselőivel, a baloldali pártok jelöltjeivel szimpatizálnak, hanem valóban a jövőt, egy olyan politikai erő jelöltjét választanák, amelyikről a tapolcai siker végleg bebizonyította, hogy kormányerővé lépett elő, azok a Jobbik támogatásával ezt megtehetik.

Csanádi kiemelte, hogy a fideszes képviselő kiesésével nemcsak az vált biztossá, hogy a jobboldalon egyetlen jelölt maradt, hanem az is, hogy a XXI. századot is mindössze egyedül Birizdó képviseli.