Vidám színek, vagy homoszexuális propaganda egy pomázi iskola kerítésén?

A jobbikos képviselő Facebook-bejegyzésben tolmácsolta a szülők panaszait, illetve adott hangot döbbenetének, hogy az iskola kerítésére, több száz méter hosszan a melegfelvonulásokról ismert zászló mintázatát követő festés került.

Sarkadi Attila bejegyzésében egy szülő beszámolóját is közzétette, aki hangot adva nemtetszésének odament az intézmény kerítését mázoló civilekhez, és miután kérdőre vont a munkálkodókat, saját bevallása szerint ó a következő választ kapta:

"Leszedette a Szijjártó a nagykövetségről a szivárvány zászlót, majd itt nézheti..."

Amennyiben tényleg ilyen választ kapott a szülő, az valóban nem hagy kétséget afelől, hogy milyen célt szolgált az átfestés.

Sarkadi a panaszokra reagálva így zárta bejegyzését:

"Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a szivárvány színnek jelentése van. Annak is az lenne, ha mondjuk árpádsávosra festették volna a kerítést.
Ha az iskolavezetés, vagy a szülői munkaközösség úgy dönt, hogy a jó ízlés szerint egyszínűre festi a szivárványt, szívesen beszállok a festék árába. Festeni is elmegyek."

És akkor felrobbant az internet érzékenyebbik fele

Az Index természetesen azonnal lecsapott a témára, és országos hisztériát kreált az ügyből azzal a felütéssel, hogy a jobbikos önkormányzati képviselőnek nem tetszik a szivárvány, a párt pedig majd nyilván át akarja neveztetni az ország összes Szivárvány Óvodáját, és a Facebook-bejegyzés alatti kommenteket előcitálva óhajtott valamiféle homofób hadjáratot vizionálni.

liberális kötődés állhat a háttérben

Portálunk megkeresésére Sarkadi Attila elmondta, hogy teljesen természetes, hogy a nyári szünetben újrafestenek kerítéseket, vagy akár osztálytermeket, ám ebben az esetben Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (azaz a Mormon Egyház, akik egyébként Amerikában a homoszexualitás egyik legkérlelhetetlenebb ellenzői közé tartoznak - a szerk.), illetve néhány liberális elkötelezettségű tanár repült rá egy ilyen akcióra, ennek eredménye lett a szivárványban pompázó rácsozat.

Hozzátette, hogy mára már közel 20 felháborodott, a kerítést akár magánakció keretében is újrafesteni kész szülő tett panaszt nála a jelenség miatt, és szerinte Pomáz legnagyobb iskoláján, ahogy a nagykövetségeken sem elfogadható a pride zászlaja.

Az Index lejáratú célú cikkét felháborítónak nevezte, és elmondta, hogy a közösségi médiában valóságos hadjárat indult ellene olyan egyének részéről, akik nem is pomázi lakosok, ám ennek ellenére feljogosítva érzik magukat, hogy beleszóljanak a település ügyeibe.

Koncz Szilviával, Pomáz másik jobbikos képviselőjével együtt levélben fordultak a polgármesterhez és a jegyzőhöz, hogy tisztázzák a kényes helyzetet.

Frissítés

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza kommunikációs igazgatója, Nagy Krisztina levélben kereste meg szerkesztőségünket, és közölte, hogy egyházuk tagjai csupán a festésben vettek részt, sem a festék, sem az ötlet nem tőlük származik.