Videón, ahogy a TEK elkap egy fegyveres rablót a jászberényi tanyavilágban

Videón, ahogy a TEK elkap egy fegyveres rablót a jászberényi tanyavilágban

A veszélyes délszláv férfit több országban is körözött bűnözőként tartják számon, korábban már gyilkosságot is megkísérelt.

A Jászberény melletti tanyavilágban fogott el egy bosnyák–szerb bűnözőt a Terrorelhárítási Központ (TEK) – olvasható a police.hu oldalon.

Korábban Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában is elkövetett különféle bűncselekményeket a nyakon csípett rabló, akit egy súlyos bűncselekmény elkövetése terhel.

A rendőrség honlapján azt írják, 43 éves férfit fegyveres rablás miatt körözték Szlovéniában, de az ottani hatóságok úgy sejtették, hogy Magyarországon bujkál, ezért szeptemberben megkeresték magyar kollégáikat. A nemzetközi információcsere során azt is megállapították, hogy

a férfi korábban Bosznia-Hercegovinában emberölést kísérelt meg, valamint további rablásokat is elkövetett.

Egész pontosan a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel a tartózkodási helyét. Mivel az illető korábbi cselekményeit lőfegyverrel követte el – és tartani lehetett attól, hogy továbbra is fegyvert tart magánál – a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el október 3-án. A szerb-bosnyák férfit a rendőrök előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság a későbbiekben dönt – írták.

(Címlapkép: police.hu)