Vasárnapi viharok: dőltek a fák, pattogott a jég

Vasárnapi viharok: dőltek a fák, pattogott a jég

A vasárnapi heves zivatarokkal összefüggésben délutánig jellemzően kidőlt fák, sérült tetőszerkezetek miatt riasztották a tűzoltókat az országban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t.

Dóka Imre a közleményében felidézte, hogy zivatarveszély miatt már több megyére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írta: a viharos szél miatt már számos riasztást kaptak délután, eddig főként Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Személyi sérülésről eddig nem érkezett információ.

Budapesten jégeső is esett.

Az OKF helyettes szóvivője mindenkitől azt kéri: mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Fontos, hogy a fák, fasorok mellett kellő óvatossággal közlekedjenek. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost, sérült közművet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot - hívta fel a figyelmet.

Dóka Imre azt ajánlja, hogy használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.