Szabadlábon a Viking Sigyn kapitánya

Szabadlábon a Viking Sigyn kapitánya

A nyomozási bíró helyben hagyta a Viking Sigyn védőjének indítványát, és pénteken szabadlábra helyezte a májusi tragikus baleset okozásával vádolt kapitányt - írja az Index.

Ugyanakkor a bíró a 64 éves ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, így a hajós hagyhatja el kijelölt budapesti lakcímét. A nyomozást a rendőrség október 15-én zárta le.

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó este kilenc körül összeütközött az előtte haladó Hableány városnéző hajóval, amely mindössze hét másodperc alatt elsüllyedt. A 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzetből mindössze heten élték túl a katasztrófát. 

A Viking Sigyn kapitányát, Jurik C.-t egy rendbeli vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetéssel és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

Június 13-án engedték ki az előzetesből, miután letették a 15 milliós óvadékot, aztán július végén behívták a bíróságra, és már nem engedték ki onnan. Augusztus 8-án határoztak úgy, hogy letartóztatásban marad a férfi.