Büntetőkkel győzte le a magyar csapat a világbajnokot, bejutottak az elődöntőbe

Vízilabda Világliga Szuperdöntő.

Emlékezhetünk rá, hogy a vizes világbajnokság döntőjében is találkozott a két csapat, akkor Horvátország 8-6-ra diadalmaskodott. A mai meccsen döcőgösen indult a játék mindkettő gárdának, a nyitónegyed utolsó percéig kellett várni az első gólra, amit a horvátok szereztek, de hamar érkezett Zalánki válasza.

A második negyedben jobban nyitottak a horvátok, gólt szereztek, kettős emberhátrányt is kivédekeztek, de Vámos tudott dobni egy gólt, így 2-2-vel telt a nagyszünet.

A harmadik negyedben Bedő Krisztián góljával először vezetett a magyar csapat, de hamar egyenlítettek a horvátok. Angyal emberelőnyös találatával újra nálunk volt az előny, sőt, Zalánki által már 5-3 volt az állás, a horvátok még a negyedben visszajöttek egy gólra.

A záró felvonásban ismét kettő góllal tudtunk vezetni, de másfél perccel a vége előtt már ismét döntetlen volt az állás, ami így is maradt.

Az ötmétereseknél Vámos, Zalánki, Bátori és Erdélyi sem hibázott, viszont a horvátoknál Javier Garcia Gadea a felső lécet bombázta telibe, míg Loren Fatovic büntetőjét Nagy Viktor védte.

Elhoztuk nektek a legjobb képeket is a Duna Arénából, tessék végigpörgetni a galériát.

Az elődöntőben pénteken 18:15-től az USA-Japán meccs győztese vár a magyar csapatra.

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)