Egy pad felavatása lesz a Fidesz-kampány csúcspontja Berettyóújfaluban

Egy pad felavatása lesz a Fidesz-kampány csúcspontja Berettyóújfaluban

A Fidesz már korábban is tartott kampányolással egybekötött avatóünnepségeket. Ezzel amúgy semmi probléma, csakhogy nagyon sok esetben látványberuházásokra, mint például zárva tartó kilátóra és leginkább kitaposott útra hasonlító tanösvény megnyitójára hívták meg a kormánypárt kisebb és nagyobb rangú képviselőit. Igazi kuriózum volt, amikor a mostani kampányban Tilki Attila fideszes képviselő Vámosatyán egy kormányprogramnak állított síremléket!

Síremléket állított egy kormányprogramnak a fideszes jelölt

Tilki Attila fideszes képviselő nem várta meg a hivatalosan szombaton kezdődő kampánystartot. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú választókerületének jelenlegi képviselője már a héten megkezdte kampányát amikor Gyopáros Alpárral, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern Városok Program, valamint az újonnan indult Magyar Falu Program kormánybiztosával Vámosatyán járt. Ennek kapcsán a szokásos felhajtás közepette kopjafát is állítottak a Magyar Falu Program tiszteletére!

Tilki Attila sajátos értelmezése a kopjafáról és a síremlékről még a választási kampány legelején volt. Most a finishben Berettyóújfaluban egy emlékpadot avatnak fel Karácsony Sándor író tiszteletére. Erről az a berettyohir.hu számolt be, amely része a fideszes médiaportfóliónak, és ahol ellenzéki, vagy kritikus hang ugyanúgy nem szólalhat meg, mint az összes Fidesz-közeli sajtótermékben, beleértve a közmédiát is.

A pad felavatását így nem is bízhatták másra, mint az elemzések alapján gyatrán álló Vitányi István fideszes képviselőre. Meg is adják a módját, hiszen ki lesz vezényelve mindenki, aki biodíszletként funkcionálhat majd az emlékpad átadásán.

Vitányi amúgy is az egyik „legtöbbet avató” fideszes politikus a kormánypártban. Szinte már specialistának számít, hiszen egy nap alatt ötször vágott át nemzeti színű szalagot, ami talán világrekord...

Világrekord! Egy nap alatt ötször vágott szalagot a fideszes képviselő

Vitányi István, a Fidesz országgyűlési képviselője a közel kétezer lelkes Hajdú-Bihar Megyei Berekböszörményben járt és saját beszámolója szerint is mozgalmas napja volt. A román határ mentén fekvő településen zene, táncl és az üstökben fortyogó pörkölt fogadta a térség kormánypárti képviselőjét.

Azt még nem tudjuk, hogy le is lehet-e majd ülni a padra, vagy ez csak Vitányi István teheti meg a kamerák kereszttüzében. Az viszont szinte biztos, hogy a választókerületben élők, és vélhetően az 1952-ben elhunyt Karácsony Sándor író, a magyar filozófiai gondolkodás egyik legkiemelkedőbb képviselője is jobban örült volna.

De legalább nem kerülhetett annyiba ez a pad, mint a Sárváron nemrég felavatott Batthyány Lajost ábrázoló szobor. Az első magyar felelős miniszterelnök szobra 16 millió forintba került és Kásler Miklós adta át. Azonban a nagy dirrel-dúrral megtartott avatóünnepségen derült ki, hogy rosszul vésték fel Batthyány gróf nevét és jobb híján egy magyar zászlóval takarták le a kínos feliratot.

Kásler Miklós átadta a 16 milliós Batthány Lajos szobrot - nem, nem mi írtuk el

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós hétfőn adott át Sárváron egy Batthyány Lajos szobrot, csakhogy az ünnepélyes átadó képét kissé rontotta, hogy a volt miniszterelnök nevét sikerült elírni a talpazatán - írja az Úgytudjuk. A 16 millió forintból készült, R. Törley Mária szobrászművész által alkotott szobor talpazatán a "Batthány Lajos" olvasható, vagyis kimaradt egy y.