Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot

Megnyertük.

A rövidpályás vb-kre 2016 szeptemberében Svájc, Németország, Oroszország, Magyarország, Hongkong és az Egyesült Arab Emirátusok jelezte, hogy pályázni kíván. A végső megmérettetésre Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben.

Gyárfás Tamás korábban az MTI-nek mondta, hogy a Büro-tagokkal többször konzultált és hangsúlyozta nekik, Magyarország egyedi módon vállalta, hogy 2021 helyett 2017-ben rendezi meg a pénteken kezdődött FINA-világbajnokságot, és ezért az ország hatalmas áldozatokat vállalt.

"A csodálatos új létesítmény, a Duna Aréna nem azért épült, hogy egyszeri alkalommal adjon otthont egy vb-nek, kötelezettség, hogy a hatalmas anyagi befektetést vállaló ország, a főváros a jövőben is rangos nemzetközi eseményekkel töltse meg az új létesítményt"

 - nyilatkozott a FINA alelnöke.

Julio Maglione elnök a 2024-es borítékból Budapest nevét húzta elő, így az idei után ismét világbajnokságot rendezhetünk, ezúttal a rövidpályás úszó eseményt.

Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter a döntés után hangsúlyozta, hogy megtérülnek a mostani befektetések, a rövidpályás úszó-világbajnokság is bizonyítja, hogy nem egyetlen alkalomra jöttek létre a beruházások.

Gyárfás Tamás röviden értékelte az eredményt:

"Maradok."

A Duna Arénát 6500 főre csökkentik a rövidpályás úszó-világbajnokság idejére, szemben a mostani 15 ezer férőhellyel. A mobil-lelátók elemeit a Hungexpo területén létrehozandó P+R parkoló építéséhez fogják felhasználni.

(fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)