Megszüntették Vizoviczki László háziőrizetét

Már nincs értelme a szökésének, így maguktól engedik el.

Mint írták, a Fővárosi Ítélőtábla 2017. december 11. napján hozott végzésével megszüntette Vizoviczki László házi őrizetét és a vádlottal szemben a másodfokú eljárás befejezéséig Budapest közigazgatási területére vonatkozóan lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Ezt azzal indokolták, hogy olyan gazdag, és olyan sok kisgyermeke van, hogy nem éri meg neki lelépnie, főleg hogy az eddigi fogva tartás után már egyébként sem kéne sokat ülnie.

Vizoviczkit felbujtóként, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban találták bűnösnek idén áprilisban. 7 év szabadságvesztést kapott, ezen felül 7 év közügyektől való eltiltásra és több mint 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

Van azonban egy másik folyamatban lévő ügye is Debrecenben, amiben az a vád, hogy magas rangú rendőri vezetőket vesztegetett meg.

Gábor, segíts! - Kubatovnak könyörgött szabadulásáért Vizoviczki

A Központi Nyomozó Főügyészség még 2013. február 12-én tartott házkutatást Vizoviczki László II. kerületi otthonában. Az akció napján készült jegyzőkönyvből kiderül, hogy összesen 56 tételt foglaltak le, többek közt 75 ezer euró készpénzt, telefonokat és rengeteg dokumentumot is.Ezek közül a legérdekesebb az első emeleti hátsó szerszámos raktárszobából az íróasztal feletti zárható kis szekrényből került elő.

Vizoviczki Lászlót 2012. május 31-én tartóztatta le a Terrorelhárítási Központ egyik egysége a Hajógyári-szigeten. A milliárdos vállalkozó a kétezres években jelentős számú fővárosi szórakozóhely tulajdonosává vált, az éjszakai élet hírhedt szereplőjeként pedig a gyanú szerint komoly szinten működött vele együtt a rendőrség több tagja is.