Vitézy bejelentette, 140 új jármű érkezik a Volánbusz hálózatába

Vitézy bejelentette, 140 új jármű érkezik a Volánbusz hálózatába

140 új, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőkkel felszerelt autóbusz érkezik az országos Volán-hálózatba - írja Facebook posztjában Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Kifejtette, a közbeszerzési eljárást a Volánbusz ma zárta le eredményesen, a nyertes cégekkel várhatóan e hónap közepén – a közbeszerzési jogorvoslati határidő lejártát követően – köt szerződést a Volánbusz. A buszbeszerzést a járművek élettartama során teljes egészében a Kormány finanszírozza a Technológiai és Ipari Minisztérium és a jövőben a Nemzeti Közlekedési Központ által megrendelt helyközi közszolgáltatás útján.

Vitézy Dávid arról is írt, hogy a Kravtex Credobus által Magyarországon gyártott 100 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű 73 utas egyidejű szállítására alkalmas. Ezek jellemzően Nógrád megye térségében és az észak-keleti országrészben állnak majd forgalomba.

Az Omnibus 40 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít a Volánbusznak, ezek a legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral készülnek, és várhatóan Nyugat-Magyarországon állnak forgalomba.

Az államtitkár rámutatott, az elmúlt években megindult járműfiatalítási programban a Volánbusz eddig csaknem 1800 új autóbuszt vásárolt.