Rendkívüli ülést kezdeményeznek a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai

Rendkívüli ülést kezdeményeznek a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai

A Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a mai napon rendkívüli ülést kezdeményeznek, Völner Pál és Sztojka Attila ügyében.

Szeretnének a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál vélt korrupciós ügyében tájékozódni. MInt ismert, Völner Pál ügyét azután adta ki a Parlament a bíróságnak, miután a Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kérte a mentelmi jog felfüggesztését. Varga Judit igazságügyi miniszter bizalmasa, aki a tárcavezető helyett aláírta a titkosszolgálati megfigyeléseket, a vád szerint a Végrehajtó Kamara elnöke érdekében dolgozott, cserébe alkalmanként 2-5 millió forint kapott ezért cserébe - összesen 83 millió forint értékben. 

Szintén rendkívüli ülést kezdényeznek Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvétele ügyében is. Ugyanis, a felvételen az hallható, hogy a kormánybiztos azzal próbált nyomást gyakorolni a jelenlévőkre, hogy a BM-es kapcsolatait hangsúlyozva kifejtette: "mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan."

Várják a kormánypárti képviselőket

„Reményeink szerint a kormánypárti képviselők is bejönnek majd a munkahelyükre és megtisztelik az ülést a jelenlétükkel, mi pedig így választ kaphatunk a kérdéseinkre"

- írja közös közleményében Stummer János, Ungár Péter és Molnár Zsolt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}