A Fidesz leszavazta Völner végkielégítésének felfüggesztését

A Fidesz leszavazta Völner végkielégítésének felfüggesztését

Összesen nyolc percig tartott a parlamenti igazságügyi bizottság ülése hétfőn délben, ahol egyetlen határozati javaslatról döntöttek a képviselők.

A kenőpénzek elfogadásával gyanúsított Völner Pál ügye miatt Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke indítványozta, hogy a jogerős felmentő ítéletig ne kaphassák meg a végkielégítésüket a büntetőügybe keveredett politikusok.

„A magyar törvények (…) nem támogathatják a hazai adófizetők pénzéből azokat, akik kormánytagként, államtitkárként korrupciós, hivatali, vagy költségvetést károsító bűncselekményeket követtek el és megbízatásuk ezzel összefüggésben szűnt meg”

– olvasható az indítványban.

A javaslatot azonban a fideszes képviselők leszavazták, így az nem kerül a parlament elé.

„Az különösebben nem lepett meg, hogy a kormányoldal nem támogatta a javaslatunkat, viszont az, hogy mindezt nem is indokolták, az már nekem is szokatlan volt”

– mondta a 24.hu-nak Varga László, a bizottság MSZP-s képviselője.

Völner így háromhavi végkielégítéssel, azaz mintegy 4 millió forinttal távozhatott igazságügyi államtitkári posztjáról. Amennyiben nem mond le képviselői mandátumáról áprilisig, abban az esetben pedig további 3,7 millió forintot is kap, azaz összesen 7,6 milliós végkielégítéssel búcsúzhat a közélettől.