Völner-Schadl-ügy: „Rohadt patkány mocskok! Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit!” - „Lehet, hogy fogok is…”

Völner-Schadl-ügy: „Rohadt patkány mocskok! Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit!” - „Lehet, hogy fogok is…”

Az emlékezetes „egy hármas meg valami normális pia” hangfelvétel után a Blikk most újabb hanganyagot mutatott be a Völner-Schadl-ügy lehallgatási felvételei közül. Ezen a még mindig szabadlábon védekező Völner Pál és a felesége akkor beszélgetnek telefonon, amikor már zajlott a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait. Völner felesége rendesen ki van akadva, a bukott államtitkár pedig belengette a „ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni” lehetőségét is.

A lehallgatott telefonbeszélgetésben Völner Pál felesége azt mondja:

  • feleség: „A Porschét azt elvitték.”
  • Völner: „Elvitték... nagyon kedvesek” - válaszolja az államtitkár.
  • feleség: „Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok! Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit!” 
  • Völner: „Lehet, hogy fogok is…”
  • feleség: „Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!”
  • Völner: „Csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert... De azért elég kellemetlen lesz.”
  • feleség: „Meg figyelj, elmennek a büdös picsába! Tehát a választásoknál nem szóltak semmit…”
  • Völner: „Meg a családomat hagyják.”
  • feleség: „Így van. Úgyhogy innentől kezdve neked aztán tök mindegy, hogy ki borul, meg ki nem borul.”

Korábban egy másik hangfelvételen Schadl György telefonon intézi a Völnernek szánt már említett 3 milliós kenőpénzt, az átadás pedig a bukott államtitkár irodájánál történt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tavaly október 24-én közölte, hogy korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be a vádiratot Schadl György és 21 társa - köztük Völner Pál - ellen. A titkos nyomozás után, 2021. szeptember 20-án rendelte el a nyílt eljárást a KNYF, Schadlt pedig november 5-én fogták el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mielőtt még elrepülhetett volna a feleségével Dubajba. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium (IM) akkori parlamenti államtitkárával. Schadl jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak - 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot -, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeinek megfelelően. Azért többek között, hogy azokat a jelölteket nevezzék ki önálló bírósági végrehajtónak, akik vállalták, hogy irodájuk működéséből az őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében odaadják Schadl Györgynek. 

Az ügyészség Schadlra 10 év, míg Völner Pálra 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését.