Varga Juditot is kihallgatná Völner Pál ügyvédje

Varga Juditot is kihallgatná Völner Pál ügyvédje

Az Orbán-kormány nagyon nem akarja, hogy a Völner-ügy ráégjen Varga Juditra.

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Völner Pál volt államtitkár ügyvédje

- értesült 24.hu

Papp Gábor másfél hete indítványozta a Varga Judit kihallgatását, amire az ügyvéd szerint azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított Völner olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni.

Egyben igazolni tudná Völner írásban tett vallomásának állításait

- tette hozzá.

Papp Gábor szerint olyan kérdésekről van szó, hogy az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben kit miért neveztek ki, vagy váltottak le a posztjáról.

A védő úgy fogalmazott, álláspontja szerint „megkerülhetetlen” Varga Judit tanúkénti kihallgatása, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje.

A kihallgatás kezdeményezése a lap szerint azért is érdekes, mert a 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsított Völner Pál ügyét eddig a kormány és Varga Judit is úgy kezelte, hogy az csakis a volt államtitkárra és a nyomozóhatóságokra tartozik.

Völner Pált hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja az ügyészség. Mentelmi jogát tavaly év végén kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész, aki beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a tavaly november óta előzetesben ülő Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) még mindig posztján lévő elnökétől.