Völner-ügy: az OBH elismerte a találkozót Schadllal, a kirúgatási szándékát cáfolják

Völner-ügy: az OBH elismerte a találkozót Schadllal, a kirúgatási szándékát cáfolják

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) – mint országos hatáskörű szerv – elnöke, Schadl György 2021. év első felében megkereste az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét, Senyei Györgyöt, hogy egy pesti központi kerületi bírósági csoportvezető eljárásával kapcsolatos kifogást jelezzen – áll az Országos Bírósági Hivatal szombati közleményében, reagálva a 444-en a Völner-ügyben megjelent cikksorozat harmadik részére.

Völner-ügy: Schadl ki akarta rúgatni a neki nem tetsző bírót

A bírót a jövőre nézve nem szeretnénk látni - olvasható a 444.hu birtokába került dokumentumban, amelynek lényege, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György, a Végrehajtói Kar korrupció alapos gyanúja miatt előzetesben lévő elnöke, ki akart rúgatni egy másik végrehajtót a praxisából, mert úgy érezte, az említett bíró akadályozza.

Azonban cáfolják azon sajtóértesülést, mely szerint a szövevényes korrupciós ügy kulcsszereplője, Schadl ki akarta volna rúgatni a neki nem tetsző bírót. Mint írták:

"Figyelemmel arra, hogy az MBVK elnöke által előadottak kivizsgálása a Fővárosi Törvényszék elnökének hatásköre, az OBH elnöke felhívta az MBVK elnökének figyelmét arra, hogy az ezzel kapcsolatos panasz a Fővárosi Törvényszék elnökénél terjeszthető elő és erre tekintettel a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségét biztosította.

Valótlan a sajtóban megjelent valamennyi olyan állítás, amely arra utal, hogy az MBVK elnöke az OBH elnöke irányába egy bíró »kirúgásának« igényét fogalmazta volna meg."

A közleményben arra is kitérnek, hogy a Fővárosi Törvényszék elnöke kivizsgálta az esetet az MBVK elnöke által előterjesztett panasz alapján. Viszont érvelésük szerint minderről bővebb felvilágosítás csak az ügyben érintett személyeknek adható. Az OBH elnöke intézkedik a "szükséges jogi és igazgatási lépésekről" – zárták a közleményt.

Az Igazságügyi Minisztérium előtt, biztonsági kamerák kereszttüzében is adott át kenőpénzt Schadl Völner Pálnak

Miután hétfőn bemutatták Schadl György egyetemi vizsgákkal kapcsolatos ügyeskedését, ezúttal a 444 az 1734 oldalas nyomozati irat azon részeiből szemlézett, amely azt mutatja be, hogy hogyan zajlottak Schadl és Völner Pál vesztegetéssel kapcsolatos egyeztetései és találkozói.