Vona Gábor egyéni jelöltként indulna a 2026-os választáson

Vona Gábor egyéni jelöltként indulna a 2026-os választáson

A kormányváltásra készülő 2RK-t vezető politikus úgy érvelt, hogy nemcsak Orbán Viktornak, hanem Horváth Lászlónak is mennie kell Gyöngyösön.

Vona Gábor Gyöngyösön jelentette be, hogy visszatérne a parlamenti politizáláshoz, méghozzá országgyűlési képviselőjelöltként.

„2026-ban nemcsak Orbán Viktornak, hanem Horváth Lászlónak is mennie kell és ezért mindent megteszek”

– jelentette ki fideszes vetélytársáról a Facebookon a Második Reformkor (2RK) pártelnöke. Ahogyan korábban – beteljesületlenül – Magyar Péternek, most Horváthnak is vitát ajánlott fel, hogy eldőljön, ki milyen a jövőképet tud kínálni a körzetnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy Vona egyéniben, országgyűlési képviselőjelöltként indul majd Heves vármegye 2-es választókerületében a két év múlva esedékes választásokon.

Hétfőn publikált videójában a Fideszt leváltani szándékozó ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a 2026-os választás szerinte „sorsdöntő választás lesz, aminek az a tétje, „hogy tudunk-e kormányt váltani”.

Ugyanis kormányt kell váltanunk, mondhatnám úgyis, hogy Orbán Viktornak mennie kell

– hangsúlyozta Vona Gábor, aki nem rejtette véka alá programját sem.

A 2RK vezetője korábban a Jobbik elnökeként politizált, és országgyűlési képviselői mandátummal is rendelkezett 2010 és 2018 között, pártbeli tisztségeiről való lemondásáig. Vona alig egy éve, múlt ősszel tűnt fel újra a pártpolitikai palettán, amikor is bejelentette új pártja zászlóbontását.

(Címlapkép: Vona Gábor - Facebook)