Vona: Ez nem a CEU-ról szól, hanem Orbán bolsevik politikájáról

Öt pontban a CEU-ról.

A Jobbik elnöke öt pontban foglalta össze véleményét az ügyről.

1. A Jobbik elutasítja Soros György tevékenységét és azzal megalakulása óta szemben áll következetesen. (Nem úgy, mint a Soros-ösztöndíjas Fidesz.)
2. A Jobbik támogatja, hogy a külföldről pénzelt oktatási intézmények a lehető leginkább átláthatóan és jogszerűen működjenek.
3. De! Ez a mostani javaslat nem Soros Györgyről és a CEU-ról, hanem Orbán bolsevik politikájáról szól. Ma a CEU, holnap más. A Jobbik kormány kulturáltan folytatja le majd az értékrendi vitáit és nem egyetemek betiltásával.
4. Orbán súlyos helyzetbe sodorja a határon túli magyar oktatást és aduászt ad a magyarellenes törekvések kezébe. Ez óriási felelőtlenség!
5. Teljesen felesleges nemzetközi botrányba, küzdelembe viszi bele már megint a miniszterelnök az országot, ahelyett hogy a lényegi kérdésben, a bérkérdésben támogatná a Jobbik béruniós kezdeményezését. Kell küzdeni a magyar szabadságért, de nem felesleges mellékhadszíntereken, hanem abban a kérdésben, ami miatt eladósodtak az emberek, és ami miatt elmenekültek az országból, vagyis a bérek gyalázatos színvonala ügyében!