Vona Gábor pert nyert a pestisracok.hu ellen - hazudott a kormánypárti bulvárlap

Nem volt koccintás.

Mint írták, a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében megállapította, hogy a pestisracok.hu nevű kormányközeli bulvároldal megsértette Vona Gábor személyiségi jogait.

A Jobbik közleményében emlékeztetett, a Habony-médiabirodalom hazugságait előszeretettel átvevő lap a párt elnökéről azt állította, hogy az 1848-49-es szabadságharc hőseit hazaárulónak nevezte és koccintott az aradi vértanúk kivégzésének napján.

"Mivel a portál nem tudta állításait bizonyítani, valamint a jogsértést is elismerték, így a bíróság több százezer forintos kártérítés megfizetésére kötelezte őket"

- emelik ki.

Az ítélet egyébként még nem jogerős.

Titkok és hazugságok

A pestisracok.hu egyike azon kormányközeli portáloknak, amelyek nemcsak a Habony-művek gusztustalan és alpári üzeneteit közvetítik a közvélemény felé, de bőven ki is tömik a lapot állami hirdetésekkel. A pestisracok.hu egyébiránt megrendelésre is dolgozik, így például írt a Földművelésügyi Minisztérium felkérésére az MSZP-hez kapcsolható oligarchákról, illetőleg a Liget-projekt kapcsán is olvashattunk a felületükön támogató cikket - jó pénzért.

 

Betagozódásukra példa, hogy szolgálataikért még kitüntetést is kapott a lap egyik újságírója Fazekas Sándor agrárminisztertől.