Megvan, hol lökte a Dunába gyilkosa VV Fanni holttestét?

A gyanúsított húsz percre lakott a feltételezett helyszíntől.

A bulvárlap szerint a gyanúsított, az egykori dunaújvárosi szocialista képviselőjelölt B. László, több mint félórát töltött az elhagyatott szalkszentmártoni bányatavak egyikénél.

A terület a férfi dunaújvárosi lakhelyétől mindössze húszpercnyi autóútra fekszik, és elhagyatott volta miatt alkalmas lehetett arra, hogy a férfi megszabaduljon a holttesttől.

A Blikk szerint ugyanakkor a rendőrség a bányatavak átkutatása során nem járt eredménnyel, ám a tavaktól egy rövid autóút vezet csupán a régi dunai kompkikötőhöz, ami már nincs bekamerázva, és maga a kikötő is ideális helyszín lehet egy test eltüntetésére, hiszen autóval szinte néhány lépésre a víztől meg lehet állni.

"Beszédtéma volt nálunk, amikor a bányatavakat ellepték a tűzoltók, a rendőrök, sőt, még búvárok is jöttek, akik átkutatták a jéghideg vizeket. Az ott munkát végzőkön kívül arrafelé szinte senki sem jár, a mellette lévő Duna-parti rész pedig gyakorlatilag kihalt. Ha arra kíváncsi, hogy feltűnik-e bárkinek, ha valaki oda lehajt egy autóval, akkor arra a válaszom egyértelmű: nem" - mondta a lapnak egy helybéli lakos.

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt, a korábban a ValóVilágban szereplő Novozánszki Fanni 2017. november 20-án tűnt el budapesti albérletéből. A lakópark kamerafelvételeinek tanúsága szerint a lány testét a később gyanúsítottá váló férfi hozta le a lakásból és tette be bérelt autójába, amelyben sajtóinformációk szerint vért, pajszert és kötelet is találtak. A gyilkossággal gyanúsított férfi három hónapja előzetes letartóztatásban ül, a gyilkosságot azonban nem ismeri be. Kedden nyomozási bíró a férfi előzetesének meghosszabbításáról döntött.

VV Fanni holttestét német kutyák keresik, miközben feltételezett gyilkosa megtagadta a poligráfos-vizsgálatot

A lapnak dr. Lichy József, a család ügyvédje nyilatkozott, aki elmondta, hogy azért volt szükség az állat behozatalára, mert Magyarországon nem képzik a kutyákat kifejezetten a holttestek kiszagolására. Az ügyvéd attól tart, hogy igazak lehetnek az első feltételezett hírek, miszerint a nő holttestét a Dunába dobták, de ha esetleg egy másik gyanú szerint egy elhagyatott kútban van, ahol elfedi a víz a szagokat, akkor sajnos egy keresőkutya sem lesz képes megtalálni.