A Wizz Air 452 millió eurós veszteséggel zárta a negyedévet

A Wizz Air 452 millió eurós veszteséggel zárta a negyedévet

12,2 millió utast szállított a Wizz Air a negyedévben, ami több mint a négyszerese a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor még a járvány miatt kevésbé volt kereslet a repülőutak iránt  – derül ki a Wizz Air negyedéves gyorsjelentéséből, amelyet a Portfolio.hu szemlézett.

A június végével zárult negyedévben a járvány előtti időszakhoz képest 20 százalékkal emelkedett az utasforgalom a légitársaságnál és 30 százalékkal több kapacitást üzemeltetett.

A gyorsjelentésből kiderült az is, hogy a negyedévben 808 millió euró bevételt könyvelt el a cég. Az EBITDA (magyarul a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) szintjén elkönyvelt 154 millió euró veszteség viszont jóval nagyobb mínusz, mint a tavalyi 18 millió eurós veszteség.

A nettó eredmény 452 millió eurós veszteség lett.

Arról is írnak, hogy a működési költségek nagymértékben nőttek, ami főként az üzemanyagár emelkedés számlájára írható, az üzemanyagköltségtől tisztított egységköltség csökkent tavalyhoz képest, köszönhetően a gépek jobb kihasználtságának.

A gazdasági portál ugyanakkor megjegyezte, hogy a veszteség ellenére az optimistább kilátások fényében jól fogadták a számokat a befektetők: a negyedéves eredményeket követően közel 9 százalékos pluszba ugrott csütörtökön a Wizz Air részvényeinek árfolyama, a többi nagy európai légitársaság is emelkedik.