Putyinos pólóval alázta meg egy lengyel polgármester Salvinit

Putyinos pólóval alázta meg egy lengyel polgármester Salvinit

Hétköznapi sajtótájékoztatónak indult, de korszakos alázás lett Matteo Salvini lengyelországi útjának egyik állomásából, szúrta ki a 444. Lengyel lapok szerint Salvini volt olasz belügyminiszter az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik, és ennek keretében látogatott el a határ menti Przemyśl városba, ahol találkozott Wojciech Bakun polgármesterrel is.

A két politikus közös sajtótájékoztatót tartott, ám a lengyel városvezető azt félbeszakítva elővett egy olyan, Vlagyimir Putyint ábrázoló pólót, amiben Salvini egy korábbi fotón látható volt.

 „Nehéz nekem nagy tisztelettel beszélnem Salvini úrral. Az ő jelenléte Przemyślben némileg arcátlannak mondható. Azért hoztam neki egy személyes ajándékot. Képviselő úr, szeretném ha ebben a pólóban menne el a határra vagy a menekültközpontba” (…) „A határon vagy az ellenőrző pontokon megnézheted, mit művelt Putyin haverod"

- idézte a lengyel polgármestert a 444. A pólón Putyin arcépe mellett az „orosz hadsereg” felirat szerepelt.

Salvini egy darabig próbálta félbeszakítani Bakunt, de a lengyel politikus nem hagyta magát, így Salvini végül egy kisebb vita keretében otthagyta a sajtótájékoztatót.