Z. Kárpát Dániel: legyenek áfamentesek a gyermekneveléshez szükséges termékek!

Z. Kárpát Dániel: legyenek áfamentesek a gyermekneveléshez szükséges termékek!

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, egész Európában sehol nincsen olyan durva büntetőadó a gyermeknevelési termékeken, cikkeken, mint Magyarországon.

A gyermekneveléshez szükséges termékek lehető legszélesebben értelmezett körének áfamentessé tételét sürgette pénteki budapesti sajttájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

A ellenzéki párt politikusa jelezte:

Kezdeményezését a napokban országgyűlési határozati javaslat formájában is a törvényhozás elé terjeszti, mivel véleménye szerint az ezen cikkekre kivetett 27 százalékos általános forgalmi adó nullára csökkentésével százmilliárdok maradhatnának a magyar családok kasszájában.

Z. Kárpát Dániel - kezében egy csomag pelenkával - arról beszélt:

A kormány a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját "elkölti egészen más célokra", hozzátéve, ilyen formában egy átlagos magyarországi család sokkal több áfát fizet be, mint amekkora összeget alanyi jogon gyermeke után kap.

Egész Európában sehol nincsen olyan durva büntetőadó a gyermeknevelési termékeken, cikkeken, mint Magyarországon - jelentette ki a politikus.

A jobbikos politikus hozzátette:

"A többgyermekes lét lassan szegénységi kockázattá válhat".

Z. Kárpát Dániel elmondta:

Akkor is üdvözlik a családi adókedvezmény esetleges megduplázását, ha ez csak az infláció által "elpárologtatott" támogatások visszaadását jelenti.

A konzervatív párt alelnöke megjegyezte: a valódi megoldás a teljes támogatási rendszer inflációkövetővé tétele volna, ahogy támogatják a családi pótlék megduplázásának ötletét is, ha ezt egy csak gyermeknevelési cikkekre fordítható családi kártyán folyósítják.

(Címlapkép: MTI)