Z. Kárpát a reálbérekről: Még ennél is szomorúbb statisztikai eredményekre számíthatunk a KSH-tól

Z. Kárpát a reálbérekről: Még ennél is szomorúbb statisztikai eredményekre számíthatunk a KSH-tól

A Jobbik-Konzervatívok politikusa az Alfahírnek elmondta azt is: a multik támogatását a béremelés ígéretének feltételéhez kötnék.

„Már a hetedik hónapja csökken a reálbér, és közben az egyik legalacsonyabb bérszínvonalat tudjuk felmutatni az Európai Unióban.”

Így reagált az Alfahírnek Z. Kárpát Dániel arra a hírre, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján hazánkban 6,9 százalékkal csökkent a reálkereset áprilisban. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke hangsúlyozta, pártja koncepciója a bérfelzárkózásról alkalmas lenne arra, hogy a bérek vásárlóértékének romlása megálljon, majd felzárkózzon az uniós átlaghoz.

Úgy, hogy a multikkal újratárgyaljuk a stratégiai megállapodásokat, amiben ki legyen kötve a bérkiegyenlítés szándéka, míg a kis és közepes vállalkozások (kkv) számára a bérfelzárkózási alap létrehozásával, közvetlenül támogatnánk a bérfejlesztéseket

- fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője szerint amíg a kormány nem mozdul el végre a bérfelzárkózás irányába, addig folyamatosan számíthatunk még ennél is szomorúbb statisztikai eredményekre a KSH-tól.

(Címlapkép: Pixabay.com)