Z. Kárpát Dániel: Ne büntesse megszorításokkal a gyermeket vállaló magyarokat a kormány!

Z. Kárpát Dániel: Ne büntesse megszorításokkal a gyermeket vállaló magyarokat a kormány!

A Jobbik-Konzervatívok a CSOK és a babaváró kapcsán is azt mondja, hogy megszorítások helyett extra kedvezményekkel kellene bővíteni a rendszert. Egy konzervatív, családbarát kormány nem spórolna a gyermeket vállaló családokon.

Az ellenzéki párt politikusa elmondta, meg kell tartani az eddigi családtámogatási szisztémát, a hibáit ki kell javítani, az összegeit és a tételkereteit pedig megnövelni. Szerintük ezzel lehet gyermekvállalásra akarjuk motiválni a magyarokat.

Látjuk azt, hogy sok esetben megszorításokra készül a kormány, már csinálja is ezeket. De van két szimbolikus tétel – a babaváró és a CSOK –, amelyeket a kormány szavakban nagyon sokszor összekötött a népesedési célokkal.

Hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok közössége számára az az egyik legfontosabb nemzetstratégiai cél, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek, ezért nem szabad lecsökkenteni a családtámogatások összegét, nem szabad megcsonkítani ezeket a csomagokat.

A babavárónál egy 30 éves életkori határ esetleges bevezetése nagyon sok olyan magyar hölgyet zárna ki ebből a rendszerből, aki eddig igénylőként megjelent – mutatott rá Z. Kárpát Dániel. Helyette azt javasolja, hogy életkori alapon senkit ne zárjanak ki a babaváróból, maradjanak meg az eddigi lehetőségek. Ha pedig a kormány a 30 alatti hölgyeket szeretné bátorítani, motiválni, akkor adjon számukra extra kedvezményeket, extra támogatást.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a Fidesz-kormánynak bőven jutna pénze családokra az inflációs áfával beszedett extraprofitból.

A családtámogatás bővítése természetesen pénzbe kerül, de megvolnának rá a költségvetési források – mondta a jobbikos politikus. Szerinte a gazdasági válságból következő inflációs helyzeten nagyon sok extraprofitot realizál a kormány, amit a támogatandó családok zsebéből vesz ki a kormány, akik az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek horrorisztikus áfájával 1000 milliárdos többletbevételt biztosítottak az államkasszának.

A CSOK tekintetében ugyanez a konzervatív párt véleménye: Nem szabad városi és vidéki magyar között különbséget tenni. Meg kell őrizni a rendszert, csak ki kell javítani a hibáit, a támogatási összeget lehet növelni.

Z. Kárpát Dániel szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány úgy kezd az eddigi rendszer kivezetésébe, hogy újat még nem dolgozott ki helyette, majd csak év végére ígéri, így két szék között hagyja az érintetteket.

Kiemelte: a Jobbik-Konzervatívok, mint jobboldali, ellenzéki közösség elkötelezett amellett, hogy minden magyar számára járjon a szülőföldön való boldogulás lehetősége. A kényszerből külföldre távozottakat csábítsuk haza, ne üldözzük el a még itt maradottakat.

Ha valaki idehaza akar boldogulni, azt ne büntessük megszorításokkal, ne korlátozzuk az eddigi lehetőségeket, hanem az eddigi támogatásokat megtartva, sőt kibővítve segítsük őket!

Az ellenzéki politikus rámutatott: van a családtámogatásnak egy másik iránya is, ez pedig a bérek normalizálása. A Jobbik-Konzervatívok pont ezért indított kampányt a normális bérekért, mivel rendes, tisztességes fizetési színvonal mellett mérsékeltebb támogatásokkal is előre lehetne jutni az otthonteremtésben, családalapításban. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy amíg nem történik meg a bérek normális szintre növelése, addig szigorúan tilos családtámogatási formákat megnyirbálni.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyosan elismételte: tartsák meg a rendszert, javítsák ki a hibáit, és részesítsék extra kedvezményekben, akit kiemelten szeretnének motiválni a gyerekvállalásra.

Ez lenne a minimum, minden ami ez alatt van, megszorításként értelmezendő. A magyar jövőt pedig nem szabad kockáztatni megszorítások miatt!

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)