Z. Kárpát Dániel: Parlamenti vitanapot kezdeményez a lakhatásról a Jobbik

Z. Kárpát Dániel: Parlamenti vitanapot kezdeményez a lakhatásról a Jobbik

A Jobbik alelnöke bejelentette, az erről szóló javaslat még a nap folyamán benyújtásra kerül. A cél a hazai lakhatási kataklizma és annak kezelése.

Parlamenti vitanapot kezdeményezünk a hazai lakhatási kataklizmáról és annak kezeléséről, az erről szóló javaslat még a nap folyamán benyújtásra kerül - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke kiemelte:

Elegük van a 250 ezres albérletárakból, elegük van a méregdrága lakáshitel-törlesztőrészletekből, és abból, hogy több százezer honfitársunk szorult bele ezekbe a helyzetekbe! A Jobbik évek óta kidolgozott javaslatokkal állt elő a probléma megoldására, ezeket összesíti a Mi Várunk-program.

Az ellenzéki párt politikusa arra is kitért, az Orbán-kormánynak lakhatóvá kellene tennie az üresen álló 600 ezer ingatlanból az állami és önkormányzati tulajdonban lévő arra alkalmasakat.

Épüljön Magyarországon évente legalább 5-10 ezer bérlakás - minél nagyobb mértékben magyar alapanyagokból és hazai kivitelezők munkájával -, amelyekbe a piaci ár legfeljebb feléért lehet beköltözni, ezzel is segítve a magyar családok szülőföldön boldogulását

- fogalmazott.

Z. Kárpát Dániel felidézte, korábban azt javasolták, hogy adjon az állam havi 50-100 ezer forint közötti összegű albérleti díj támogatást addig, amíg nem sikerül átfogóan rendezni a magyarországi lakhatási problémákat, az Airbnb típusú lakáskiadás újraszabályozását és a lakás-előtakarékosság korábbi támogatásának visszaállítását.

(Címlapkép: Alfahír)