Z. Kárpát Dániel szerint meglenne az "aranytartalékunk" a harmadik világ migránsmunkásai helyett

Z. Kárpát Dániel szerint meglenne az "aranytartalékunk" a harmadik világ migránsmunkásai helyett

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke szerint egészen elképesztő, hogy a Fidesz a magyar adófizetők pénzéből multicégeket támogat olyan munkahelyek létrehozásában, amelyeket tipikusan a harmadik világ dolgozói fognak betölteni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Konzervatívok alelnöke az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén arról beszélt, hogy az utóbbi hetekben ötszázezer újonnan a munkaerőpiacra lépő személy sorsa foglalkoztatja az országot. Mint mondta, érdemes a számok szintjén megvizsgálni a kérdés.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy miközben vendégmunkások tízezrei, majd a későbbiekben százezrei érkeznek szervezett, áramvonalasított módon az országba, addig a tavalyi évben több mint 280 ezer olyan magyar munkanélküliről, álláskeresőről lehet tudni, aki Európa legszűkmarkúbb munkanélküliségi ellátási rendszerével találkozik.

Ezek az emberek három hónap után csak mikroszkóppal mérhető segítséget kapnak, miközben nem találni azokat az ingyenes, tömeges átképzési programok, amelyek alkalmassá tenné ezeket a honfitársainkat arra, hogy betöltsék azokban a hiányszakmákban tapasztalható munkahelyeket, amikre most a harmadik világ embereit hozzák majd ide szervezett módon

- mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy érkeznek a filippínók, akiknek rendezik a lakhatásukat, a magyar adófizetők pénzéből támogatják azokat a szállóépítéseket, amelyek célja, hogy ezek az emberek valahol lakjanak, különböző cégek pedig gondoskodnak az élelmezéssükről.

“De mi lenne akkor, ha az ezekre fordított milliárdokat megkapnák a magyar munkavállalók? Ha mondjuk az átképzett honfitársaink részesülnének ebből a pénzből, akkor nem kéne a harmadik világból idehozni senkit”

- hangsúlyozta Z. Kárpát, majd a jobbikos politikus tovább ment: miért nincs egy olyan kidolgozott program, amely tízezrével csábítja haza azokat a magyarokat, akik képesek lennének a szülőföldjükön boldogulni, mégsem kapnak esélyt, bérlakásprogramot, normális béreket, béruniót és adott esetben ingyenes ellátást? - tette fel a kérdést.

Mint mondta, az Ázsiából érkező migránsmunkások sok esetben ráadásul olyan bérszínvonalon vállalják el ezeket a munkákat, amelyek szinte lehetetlenné teszik a nagyobb mértékű béremelést a magyarok számára.

Z. Kárpát Dániel szerint azért kezdte pártja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete előtt egy demonstrációval a napot, mert szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy meglenne az “aranytartalékunk”, az álláskeresők és a kényszerből Nyugaton boldoguló magyarok, akiknek szintén nem teszik lehetővé a hazatérést.

“Egészen elképesztő, hogy most Önök magyar adófizetők pénzéből támogatnak multicégeket olyan munkahelyek létrehozatalában, amelyeket tipikusan a harmadik világ dolgozói fognak betölteni”

- fogalmazott.

A Jobbik Konzervatívok alelnöke szerint lenne megoldás, amit ők már régen letettek az asztalra, ez pedig a Magyar kvóta javaslat, aminek célja, hogy a magyar adófizetők által összeadott pénzéből csak olyan munkahelyek megvalósulását támogassák, amit garantáltan magyarok fognak betölteni és a magyar családok boldogulását fogja segíteni.

Z. Kárpát úgy látja, ez egy olyan minimum javaslat, amit egy nemzetben gondolkodó kormánynak támogatnia kell.

Emlékeztetett, ez a folyamat nem most kezdődött:

Már 2021-ben aláírták rendeleti szinten a vonatkozó megállapodásokat a Belarusz Köztársasággal, a Fülöp-szigetekkel, az Indonéz Köztársasággal, a Montenegrói köztársasággal és a Vietnámi Szocialista Köztársasággal, majd nagyon hosszú felsorolás következett arról a több tucat álláshelyről és szakmákól, amelyeket be szeretnének töltetni külföldiekkel.

Ilyen a minőségbiztosítási technikus, a kohó- és anyagtechnikus, a bútorasztalos vagy a lakatos.

Ezeket azonban magyar álláskereső is be tudna tölteni, ha megfelelő ingyenes átképzést kapna.

Éppen ezért a kormány fejezze be a szervezett betelepítést Magyarországra és szavazza meg azt a magyar kvótát, amely azt célozza, hogy magyar adófizetők pénzéből csak magyarok által betöltött munkahelyeket támogassunk! Legyen elég a multik kényeztetéséből, Magyarországon legyen a magyar az első

- zárta szavait Z. Kárpát Dániel.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)