Z. Kárpát: Gyalázat, hogy a kormány lesöpörte a Magyar Kvótát, a magyar munkavállalók védelmét

Z. Kárpát: Gyalázat, hogy a kormány lesöpörte a Magyar Kvótát, a magyar munkavállalók védelmét

Egyetlen fideszes szavazaton múlott, de a magyarok védett státuszára vonatkozó javaslatot sem támogatták a Vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Az a gyalázat történt meg, hogy a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén a kormány nem támogatta a Magyar Kvótát, nem támogatta a magyar munkavállalók védelmét

- kommentálta friss Facebook-videójában Z. Kárpát Dániel pártja javaslatának lesöprését.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke emlékeztetett, hogy a Magyar Kvóta nevű javaslatuk semmi különöset nem célzott volna, mindössze annyit, hogy a magyar adófizetők befizetéseiből ne támogassunk olyan multicéget, amely nem vállalja, hogy legalább 90 százalékban magyarokat foglalkoztat.

A logika tehát egyszerű: a magyar adófizetők pénzéből magyaroknak, magyarok által betöltött munkahelyekre adjunk támogatást! Ezt a javaslatot a Fidesz-KDNP többsége nem támogatta, egy kevsébé történelminek mondható 6:3-mal szavazta le kétharmados arányban

- számolt be a jobbikos parlamenti képviselő.

Z. Kárpát elmondta, pártja az asztalról lesöpört ötlet mellé tette a védett státuszra vonatkozó javaslatot is, amely még egyértelműbb és még pontosabb.

Arról szól, ha van egy adott cégnél magyar munkavállaló és vendégmunkás egyaránt, akkor ne lehessen addig elküldeni a magyart, amíg hasonló munkakörben vagy területen vendégmunkás is dolgozik a cégnél.

A Jobbik politikusa hangsúlyozta, ne állhasson elő újra olyan helyzet, hogy azon magyarokat rúgják ki, akik betanították a harmadik világ ideérkező dolgozóit.

Egyetlen fideszes szavazaton múlott, de ezt a javaslatot sem támogatta a kormány. Érthetetlen módon, hiszen a nagy nyilvánosság előtt mindig elmondják, hogy védeni kívánják a magyar munkaerőt, de amint ellenzékiként idehozzuk a konkrét javaslatot, akkor a tettek már nem követik a szavakat

- világított rá a hiteltelenségre Z. Kárpát.

Egyetlen megoldás marad ellenzékből, minél nagyobb hangerővel felhívni a figyelmet ezekre a tarthatatlan folyamatokra. S ahogy korábban bizonyítottuk, mondjuk a kilakoltatási moratórium esetében, ha kellőképpen nagy a hangerő és a civilek is segítik ezt, akkor lehet változást elérni ezen a fronton is

- vélte a Jobbik képviselője.

Az Orbán-kormány önmagától nem változik - állapította meg Z. Kárpát Dániel, azt ígérve, a következő hetekben továbbra is a Magyar Kvóta és a védett státuszra vonatkozó javaslat érdekében fognak küzdeni minden lehetséges módon.

(Címlapkép: Z. Kárpát Dániel a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén - Béli Balázs/Alfahír)