Z. Kárpát: Védjük meg a kormánytól és a bankoktól a legkisebb magyar vállalkozásokat!

Z. Kárpát: Védjük meg a kormánytól és a bankoktól a legkisebb magyar vállalkozásokat!

A tranzakciós illetéket annak idején nem az ügyfelekre és a magyar polgárokra vetették ki, a bankok mégis pofátlanul azonnal továbbhárítanak minden hasonló terhet, és még titkot sem csinálnak ebből - hívta fel a figyelmet a Jobbik politikusa.

A tranzakciós illetéket annak idején nem az ügyfelekre és a magyar polgárokra vetették ki, a bankok mégis pofátlanul azonnal továbbhárítanak minden hasonló terhet, és még titkot sem csinálnak ebből. A mai nappal a kisvállalkozók tekintetében drágították mind a tranzakciók díjait, mind pedig a készpénzhez jutás „árát”, aránytalanul büntetve éppen a legnehezebb helyzetben lévő kis magyar cégeket - írja sajtóközleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozta, pártja éppen ezért a magyar vállalkozások érdekében minden 5000 forint alatti tranzakció esetében ingyenessé tenné a kis cégek számára a bankolást.

Vérlázító, hogy egy magyar virágos, fagyizó vagy kis összegű tranzakciókból élő iparos esetében nemegyszer többet vesz el a bank, mint amennyi hasznot a kis összegen a vállalkozó realizálni tudna. Ha pedig készpénzt kell felvennie, további extra díjak terhelik, miközben fizet számlavezetési díjat és vállal mindenféle banki költséget…

- emelte ki Z. Kárpát Dániel, hozzátéve, hogy szerinte a felháborító jelenséggel szemben a megoldás az, hogy a bank éljen abból, hogy forgathatja az ügyfelek pénzét, és legalább egy ésszerű összeghatárig ne terhelje a magyarokat további „költségekkel”.

Megjegyezte: a Jobbik álláspontja egyértelmű ebben a kérdésben, a polgárok érdekeit képviselik a bankok érdekeivel szemben.

(Címlapkép: Egy ügyfél bankkártyát helyez a pénzkiadó automatába (ATM) a Sberbank központi bankfiókjában Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én. - MTI Fotó: Mohai Balázs)