50 milliárd forintot követel a kormánytól a Jobbik a turizmusban tevékenykedő vállalkozásoknak

50 milliárd forintot követel a kormánytól a Jobbik a turizmusban tevékenykedő vállalkozásoknak

A Jobbik markánsan kiáll a turizmusban és a kapcsolódó ágazatokban dolgozókért, egyben leszúrja a kormányt azért a tötymörgésért és tehetetlenségért, amelyet ebben a kérdésben előadott, harmadsorban pedig komplett, kész javaslattal szolgálunk a problémakör megoldása érdekében.

- mondta sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány két hónapos tétlenkedés után a piaci bérek, 15-20 százalékát tudta csak pótolni, miközben a Jobbik, már a járványhelyzet kihirdetésének harmadik napján letette a munkahelyvédelmi alapkoncepcióját. Ennek forrásai a közteherviselés alapján a bankok, a multi cégek és a költségvetés lenne.

A Jobbik minden kieső munkabér 80 százalékát pótolná, és kiterjesztené ezt a lehetőséget azokra is, akik már elveszítették a munkahelyüket. Ezzel szemben áll Orbán Viktor Európában a leginkább szűkmarkú és garasoskodó munkanélküli ellátási rendszer, amely szánalmasan rövid ideig és megalázóan alacsony juttatással segítene a bajba jutott embereken.

- tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik családpolitikai szakpolitikusa a turizmusban dolgozók nehéz helyzetével kapcsolatban azzal kezdte, mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy mi történne, ha hét hónapig jövedelem nélkül maradna. Terézváros jobbikos alpolgármestere rámutatott arra, hogy az ágazat válsága körülbelül 1 millió embert érint és mivel a turizmus adja a GDP 13 százalékát, ezért az érintett vállalkozásoknak legalább 50 milliárd forintra lenne szükség a túlélésre.

Erre az 50 milliárd forintra mondta a kormány, hogy ők ezt nem hajlandóak kifizetni, ezt fizesse meg a fővárosi önkormányzat, mert ez a főváros problémája. Mi úgy gondoljuk, ez nem a főváros vagy a vidék problémája, hanem globális kérdés, ezért azt követlejük a kormánytól, hogy ne tegyen különbséget a főváros és a vidék között, viszont üljön le végre az érdekképviseletekkel illetve, a szakértőkkel és dolgozzanak ki egy olyan globális koncepcionális javaslatot, amely a turizmusban dolgozó magyar emberek segítségére van.

- jelentette ki Beleznay Zsuzsanna. Az Alfahír kérdésére a Jobbik politikusa élesen bírálta, hogy a turizmusfejlesztésre szánt 150 milliárd forintot nem az ágazat gerincét alkotó vállalkozások kapták, hanem szállodafejlesztésre és építésre ment el ez a pénz.

A vidéki hotelek kaptak pénzt a kormánytól a főváros nem. Ehhez kapcsolódott, hogy vidéken sem mindenki jutott hozzá a kormányzati forrásokhoz, mert sajnos a Mészáros Lőrinchez köthető szállodák felújítására költötték a 150 milliárd nagy részét.

- közölte Beleznay Zsuzsanna.

A Jobbik szerint a koronavírus-járvány miatt a turizmus olyan válságot él most át, amit a kormány segítsége nélkül csak nagy veszteségek árán lehetne orvosolni. Az ellenzéki párt ezért felszólította a kabinetet, hogy ne látványberuházásokkal próbálják megoldani ezt a globális problémát, hanem olyan intézkedésekkel, amelyek valódi segítséget jelentenek az ágazat valamennyi szereplőjének.