Z. Kárpát Dániel: a Fidesz tegnap két bizottságban is elárulta a magyar jövőt

Z. Kárpát Dániel: a Fidesz tegnap két bizottságban is elárulta a magyar jövőt

A Fidesz tegnap két bizottságban is elárulta a magyar jövőt, emellett elnyerték a hazug munkakerülők Európa-bajnoki címét is

 - fogalmazott szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Mint elmondta, a magyar néppárt lakhatás témájában A Mi Várunk! program címmel egy kész csomagot dolgozott ki, amelynek van egy bérlakás-építési, illetve egy lakhatási támogatás része is.

A koncepció célja, hogy mindenkit kedvezményezzen, aki önhibáján kívül, a megalázóan alacsony magyar bérszínvonal mellett túl sokat kell, hogy a lakhatására fordítson. 

Az ellenzéki politikus elmondta, Alaptörvény-módosítást nyújtottak be, hogy a mostani gyenge kormányzati törekvést egy kötelezettség váltsa fel, ami előírná, hogy a mindenkori kormány vegye figyelembe a polgárok átlagos bérszínvonalát és ehhez dolgozzon ki lakhatási támogatást, valamint bérlakásprogamot.

Z. Kárpát hangsúlyozta, 

a fideszes többségű bizottság úgy szavazta le a javaslatot, hogy az még a Parlament elé se kerülhessen.

Azt ígérte, további lépéseket fognak tenni az ügyben annak érdekében, hogy a javaslat keresztül menjen.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint ugyanakkor az igazán vérlázító a Népjóléti bizottság ülése volt, ahová egy család-és gyermekbarát javaslattal érkezett, ami a babaváró kölcsön kiterjesztéséről szólt.

Mint arra felhívta a figyelmet, korábban a Fidesz-KDNP-s politikusok azt állították, hogy a 38 és 45 év közötti hölgyek nagyon sokan vannak a fiatalabbakhoz képest és félő, hogy kifutnak abból a korból, amiben fizikailag gyermeket tudnak vállalni, ezért minden támogatást megérdemelnek.

Én ezzel egyetértek, ugyanakkor meglepve láttam a babaváró program kiírásában, hogy egy 41 éves életkori határ van benne, ami azt jelenti, hogy az e fölötti, több mint 60 ezer magyar hölgyet diszkriminatív módon kizárja a javaslat a támogatás köréből, miközben a Fidesz azt hirdeti óriásplakátokon és arról folytat tévében kampányokat, hogy az ő családtámogatási rendszere a legkiválóbb és legbőkezűbb az egész galaxisban

- mondta a Jobbik alelnöke, aki éppen ezért benyújtott egy javaslatot, hogy ezt az értelmetlen, diszkriminatív életkori határt vegyék ki a program, hogy még több vágyott gyermek születhessen meg.

Z. Kárpát Dániel kiemelte, a válasz erre nem az lett, hogy a fideszes képviselők eljöttek és a saját javaslatukról vitatkoztak egy jót, hanem az, hogy be sem fáradtak a munkahelyükre.

"Hazug, gyáva munkakerülő módon immáron a második alkalommal nem jöttek el a javaslat vitájára annak érdekében, hogy ne lehessen elfogadni."

Úgy véli, számukra ciki egy ellenzéki, építő javaslat, nem fér bele abba az univerzumba, amelyben a fiatal demokratákból öreg bolsevikok lettek.

A magyar néppárt alelnöke hozzátette, nem akarják megszüntetni a családtámogatási rendszer egyetlen elemét sem, épp ellenkezőleg, bővíteni kívánják és igazságosabbá tenni.

Kijelentette, pártja nem az urizálást és a luxust támogatja, hanem a jólét Magyarországát akarják elhozni, ahol a támogatások elsősorban nem az éppen nem rászoruló miniszterek balatoni építkezéséhez jutnak, hanem azon magyar fiataloknak, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletükből, ne tudnak nagyobb otthonhoz jutni, hogy gyermeket vállalhassanak.