A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az orbáni megszorítások ellen

A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az orbáni megszorítások ellen

Legalább az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon ne nyerészkedjen a kormány. 

Ne nyerészkedjen a kormány a válságon! - kezdi sajtóközleményét Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének, országgyűlési képviselője. A konzervatív néppárt azt javasolja, hogy legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány: az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon. Azt kezdeményezik, hogy az e négy területet érintő termékeken töröljék el az áfát, vagyis szállítsa le azt a kormány nulla százalékra.

Úgy véli: a választási kampányban végig hazudott a Fidesz, hiszen szó sem esett húsba vágó megszorításokról, a kata-rendszer felszámolásáról vagy a rezsicsökkentés lebontásáról. Éppen az ellenkezőjét ígérték, hazudták.

Mára kiderült, hogy az Orbán-kormány brutálisan megadóztatja a magyar embereket, egyre több és több adót szed be tőlük – többek között az áfából –, s ebből finanszírozza a pénzszórását, valamint a felelőtlen gazdaságpolitikáját

- fogalmaz.

Kifejti, miközben rekordgyenge a forint, óriási az infláció, elszabadultak az élelmiszerárak, és drasztikus lesz a rezsiemelés, a bérek megalázóan alacsonyak. A magyar családok közül sokan képtelenek lesznek biztosítani maguknak a tisztes megélhetést ilyen körülmények között.

"Lesznek olyan honfitársaink is, akiknek többszörösére emelkednek majd a kiadásai, anyagi terhei, különösen az emelt rezsiszámlák és az ebből fakadó áremelések miatt. A kormány azonban a bajba jutottak megvédése helyett, a lényegesen nagyobb áfabevételre utazik"

- hívta fel a figyelmet.

A Jobbik nem szeretné, hogy a válságba jutott embereken nyerészkedő kormány a beszedett többlet-adóbevételt, mondjuk, propagandára, azaz kormányzati kommunikációra költse.Ezt a pénzt sokkal egyszerűbb és tisztességesebb lenne a családoknál hagyni, erről szól a Jobbik négypontos javaslata - zárul a közleményt.

További részletek ebben a cikkünkben:

Aláírásgyűjtést indít a Jobbik az Orbán-kormány rezsiemelése ellen

A Jobbik aláírásgyűjtést indít az orbáni megszorításokkal szemben, és annak érdekében, hogy egy válsághelyzeten ne próbáljon nyerészkedni a Fidesz-KDNP és Magyarország kormánya - jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Megfogalmazása szerint végighazudták a kampányt a kormányoldal részéről, hiszen szó sem volt olyan húsbavágó mértékű megszorításokról, mint a katásokat érintő szigorítások és a rezsicsökkentés jelentős visszanyesése.