A multik simogatásának vetne véget a gazdasági szabadságharc

A Jobbik gazdasági szabadságharcot folytat.

A parlamenti politikus szerint súlyos aránytalanságok vannak a rendszerben, ugyanis az Orbán-kormányok nem változtattak azon a hozzáálláson, amit a Gyurcsány-Bajnai kormányok alakítottak ki a multinacionális cégekkel szemben. Mint mondta, ha azt vizsgálják, hogy milyen kormánytámogatások érkeznek a multikhoz, azaz milyen munkahelyteremtési és infrastrukturális támogatásokat kapnak, tulajdonképpen

a multicégek simogatásáról van szó, és még az elődjein is túltesz a kormány.

Eközben a Jobbik úgy látja, hogy a magyar vállalkozások brutális versenyhátrányban szenvednek, ezért a párt egy nyolc pontból álló vállalkozásfejlesztési programot állított össze a megsegítésükre. Többek között arra is rávennék a kormányt, hogy tárgyalja újra a multikkal kötött stratégiai megállapodásokat, és kösse ki a bérek felzárkóztatásának igényét a Béruniós kezdeményezéshez hasonlóan.

Z. Kárpát Dániel elmondta, a Jobbik szakmai diskurzust akar a vállalkozásfejlesztési csomagja kapcsán indítani, ennek részleteiről elárulta, hogy az ellenzéki párt visszavezetné a lakhatási és mobilitási célú kedvezményes cafeteriát, ami a munkaerő itthontartása, valamint közvetetten demográfiai szempontból is hasznos lenne. Elmondta, hogy az új ingatlanok építésénél érvényben lévő 5 százalékos adókulcsot sem szüntetnék meg, hanem hosszútávon ágyaznák a rendszerbe. Z. Kárpát Dániel továbbá emlékeztetett arra is, hogy a Jobbik egy állami bérlakás-építési programban látja a lakhatási válság megoldásának kulcsát.