Z. Kárpát Dániel: Vendégmunkások helyett a kivándorolt magyarokat hazahívó program indítását sürgetjük

Z. Kárpát Dániel: Vendégmunkások helyett a kivándorolt magyarokat hazahívó program indítását sürgetjük

Örökössé tette a kormány azt a veszélyhelyzetre kitalált szabályozást, hogy megkönnyítik a harmadik országból, egzotikus országokból érkezők itteni munkavállalását - hívta fel a figyelmet a munkaerőkölcsönzők szervezett vendégmunkás-behozatala kapcsán Z. Kárpát Dániel szerda délelőtti online sajtótájékoztatóján.

Nem vehetik el a munkát? Újabb távol-keleti vendégmunkásokat hívna hazánkba a kormány

Harmadik országbeli - vietnámi, indonéz, mongol, fülöp-szigeteki - vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását könnyítené meg a kormány egy erről is szóló salátatörvény segítségével...

A Jobbik alelnöke rámutatott, hogy ezenfelül 

adott esetben hosszú távú engedély kiváltása sem szükséges ahhoz, hogy Vietnámból, Kazahsztánból, vagy a világ egészen furcsa pontjairól ideérkező dolgozók feltölthessék a multicégek különböző raktárait, üzemegységeit, vagy éppen munkásszállóit.

A jobbikos országgyűlési képviselője szerint 

„egészen elképesztő, hogy miközben a Fidesz látszólag harsányan tüntet a migrációval szemben, ő maga szervezi a munkaerő-importot, ő maga szervezi vendégmunkások hadát-tengerét, tízezrével, s most már elmondhatjuk lassan, hogy százezres nagyságrendben”.

Z. Kárpát úgy látja, ezzel szemben tétlenül szemlélik százezrek kényszerű kivándorlását Magyarországról, és azt, hogy Európa legkegyetlenebb, legszűkmarkúbb munkanélküli ellátási rendszeréből nagyon sokan kiesnek, pár hónap után pedig semmilyen segítségre nem számíthatnak.

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy induljon a Magyarországról kivándorlókat hazacsábító program, amely amellett, hogy a lakhatásukat támogatja, a hazai bérüket a külföldi jövedelmükhöz közelíti, továbbá az itthoni állástalanokat pedig ingyenes átképzéssel segítsék hozzá a belépéshez az elsődleges munkaerőpiacra - szögezte le Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva, hogy változatlanul azt kívánják elérni, hogy minden magyar a saját szülőföldjén tudjon boldogulni.